MAGIČAN RASTVOR ZA ČIŠĆENJE FUGA: I one najprljavije će biti kao da ih je majstor uradio upravo

0

Izgled pločica ništa ne može da naruši kao prljave fuge…
Čišćenje fuga zna biti prava noćna mora za mnoge domaćice, a kako bismo vam uštedeli vrijeme i olakšali muku, pronašli smo odlične trikove za čišćenje fuga koje ćete odmah zavoleti.

Pred vama su 3 najbrža i najefikasnije načina za čišćenje fuga, a na vama je da ih isprobate i javite da li ste uspeli.

Soda bikarbona
Čuli ste za moć čišćenja sode bikarbone, a kada je u pitanju čišćenje fuga, ona je savršena za ovaj posao. Ona nije mnogo abrazivna prilikom uklanjanja mrlja bez ikakvih hemikalija.
Da biste očistili fuge sodom bikarbonom, trebaće vam dobra četka za ribanje. I stara četkica za zube može da posluži, ali za najbolje rezultate koristite specijalizovanu četkicu za fugiranje sa čvrstim vlaknima.

Uradi sam sredstvo
Potrebno je:
Prašak za pecivo
Tečni sapun za sudove
Hidrogen

Uputstvo:
Pomiješajte 1 kašiku tečnog sapuna za suđe, ½ šolje sode bikarbone i ¼ šolje hidrogena i sve sipajte u bočicu sa raspršivačem.
Nanesite rastvor za čišćenje na fuge i ostavite da stoji 10 minuta. Jačom četkom istrljajte, dobro isperite i to je to.

Čišćenje parom
Verovatno najefikasniji način čišćenja fuge je čišćenje parom. Vruća para može ući u male pukotine i pore fuge kako bi otpustila prljavštinu, prljavštinu i masnoću efikasnije od bilo koje vrste hemijskog sredstva za čišćenje ili četke.
Pored toga, visoka temperatura pare ne samo da čisti već i dezinfikuje, uklanjajući 99,9% klica i bakterija, piše Glossy.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)