KAKO SE TRAJNO OSLOBODITI BUĐI IZ KUPATILA UZ JEFTINO SREDSTVO: Recept za uklanjanje svih mrlja sa zidova!

0

Otkrijte jednostavan recept za sredstvo protiv buđi u kupatilu koje možete napraviti sa samo 100 dinara. Uklonite sve mrlje sa zida i rešite se buđi jednom zauvek
Kupatilo je najvlažniji deo našeg doma, te ne čudi što se u njemu često stvara buđ koja pravi velike probleme.
Plesni su mikroskopske gljive koje rastu svuda, kako na otvorenom tako i u zatvorenom prostoru. Oni su prirodni deo našeg okruženja, a pogodno stanište za njih jesu mesta sa velikom vlagom.
Plesni se šire oslobađanjem spora, koje se veoma brzo prenose kroz vazduh i formiraju nove kolonije i nova zaražena mesta. Kada udišemo ove spore, izloženi smo buđi ili plesni. Ovo obično nije štetno, ali visoki nivoi mogu izazvati simptome koji oponašaju običnu prehladu. Buđ takođe može izazvati simptome alergije ili astme.
Ako ste zabrinuti zbog uticaja buđi na zdravlje, možda ćete se zapitati koliko je vremena potrebno da se razbolite od izlaganja buđi. Međutim, ne postoji jedinstven odgovor. Vreme koje je potrebno da se simptomi pojave zavisi od mnogih faktora, uključujući okruženje i opšte zdravlje.
Ponekad je teško ukloniti mrlje plesni sa zidova ili uglova gde se najviše nakuplja, i čak i jaka kupovna hemijska sredstava ne pomažu u takvim situacijama.
Zato danas donosimo jedno domaće sredstvo u koje se kunu mnoge domaćice, a koje, kako tvrde, uklanja i najupornije naslage buđi.
Potrebna su vam samo tri sastojka koja već imate u kuhinji, tako da nećete potrošiti novac.

Sastojci
2 dl vrele vode
50 gr sobe bikarbone
3 kašike alkoholnog sirćeta
3 kašike deterdženta

Primena
U posudu sipajte vrelu vodu, pa dodajte ostale sastojke i dobro ih promešajte. Dobijenu tečnost sipajte u bočicu sa raspršivačem, pa poprskajte direktno na buđ.
Ostavite da odstoji 10-15 minuta, a zatim oribajte mesto koje ste poprskali. Sve isperite vrućom vodom i prebrišite suvom krpom. Postupak ponavljate dva puta mesečno, kako biste sprečili da se buđ vrati.

NAJZENA.RS

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)