Uncategorized

ISKLJUČITE GA PREKO NOĆI: Ovaj uređaj je gutač struje, a nije ni bojler ni veš mašina

Kada razmišljamo o plaćanju računa, najveću zabrinutost često izaziva račun za struju, a mnogi se iznenade visinom cifre. Iako nam možda nije prva asocijacija, ruter za internet može značajno doprineti potrošnji električne energije.

Iako je prva asocijacija na veliku potrošnju električne energije uglavnom bojler ili šporet, ruter za internet takođe može da se svrsta u aparate koji mogu da vam naprave visok račun za struju.

Trebalo bi da obratimo pažnju na energetsku efikasnost rutera pre nego što ga kupimo i pobrinemo se da ima najmanju moguću potrošnju energije kada je uključen i u stand-by modu. Važno je birati energetski efikasne rutere, a ako se ne mogu potpuno isključiti, preporučuje se odabir modela s mogućnošću isključivanja Wi-Fi-ja kada nije u upotrebi, posebno ako koristi telefonsku liniju. Iako ruter ne troši više struje od drugih uređaja, isključivanje kad nije potreban može doprineti uštedama.

Ruter za internet ne troši više struje od frižidera ili drugih uređaja, ali bilo bi poželjno isključiti ga kada nije u upotrebi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)