Uncategorized

NEMA BOLJEG NAČINA ZA ČIŠĆENJE VEŠ MAŠINE OD OVOG: Kamenac i prljavština nestaju uz 1 sastojak

Mnogi se pitaju kako najbolje očistiti kamenac iz veš mašine, a trik je u jednom sastojku.
Koliko god da vam se čini da je vaša veš mašina čista, budite sigurni da se u bubnju nakuplja enormno veliki broj bakterija, kamenac, ostaci omekšivača, deterdženta… Upravo ova prljavština može negativno da se odrazi na kvalitet veš mašine, tačnije njenu dugotrajnost i kvalitet pranja. Zato je potrebno da je s vremena na vreme dezinfikujete i dubinski očistite.
Među mnogim načinima za eliminisanje kamenca i neprijatnih mirisa, nedavno se na Fejsbuku pojavio genijalan trik jedne domaćice koja tvrdi da uz pomoć tablete za mašinsko pranje sudova možete da osvežite svoju veš mašinu i odstranite sve nečistoće.

– Pre uključivanja mašine ubacite četiri tablete za pranje sudova u veš mašinu i podesite visoku temperaturu. Za samo pet minuta primetićete male smeđe čestice i voda će postati braon. – napisala je u objavi.
Iako je internet publika ostala zadivljena rezultatima, pojedinci su izrazili sumnju u ovu vrstu čišćenja zbog opasnosti koju može da donese korišćenje proizvoda koji nije predviđen za tu upotrebu.
Stručnjaci su tako nagovestili da svaki model i vrsta mašine za veš zahtevaju različitu vrstu upotrebe, pa samim tim i čišćenja. Kod nekih se ne preporučuje korišćenje koncentrovanih izbeljivača, odstranjivača fleka i sredstva na bazi ugljovodoničnih rastvarača, poput petrola, jer mogu da izazovu oštećenja uređaja.
Samim tim eksperti ističu da bi trebalo da budete oprezni, a kao najpovoljniji i najefektniji način za čišćenje navode sodu bikarbonu i limun.

(Stil/ Krstarica)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)