KOLAČ KOJ SE PRAVI ZA 5 MINUTA…SVI ĆE VAM TRAŽITI RECEPT

0

POTREBNI SASTOJCI:
5 jaja,
225 g šećera,
270 ml mleka,
450 g brašna,
8 g vanilin šećera (1 vrećica),
1,5 kašičice praška za pecivo (skoro jedna vrećica),
300 g jaffa/resana kolača sa filom od narandže.
ZA GLAZURU:
200 g cokolade,
200 ml slatke pavlake.

POSTUPAK:
U dublju činiju razbijte pet jaja i dodajte 225 g šećera. Mutite žicom dok se šećer ne otopi, a jaja ne zgusnu i pobele. Možete koristiti i mikser.
U smjesu dodajte 270 ml mlijeka, pa ponovo promiješajte da bude glatka. Jaja i mleko treba da budu na istoj sobnoj temperaturi. U tečne sastojke dodajte 450 g brašna i 1,5 kašičice praška za pecivo.
Suhe, praškaste sastojke uvijek je najbolje prosijati, jer na taj način biskvit postaje nježniji i prozračniji. Dodajte kesicu vanilin šećera i lagano miješajte pjenjačom.
Kada sve sastojke dobro sjedinite, trebalo bi da dobijete glatku i kompaktnu smesu bez grudvica. Uzmite pleh srednje veličine i obložite ga papirom za pečenje. Na dno poređajte kolačiće sa filom prema gore.
Odozgo ravnomerno sipajte pripremljeno biskvitno testo, popunite sve praznine, malo protresite i tapkajte kalup, pa stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 180 oko 35-40 minuta.
ZA GLAZURU:
Čokoladu izlomite na kockice, pa je dodajte slatkoj pavlaci i zagrijte na laganoj vatri. Stalno miješajte dok se čokolada potpuno ne otopi i dobijete lijepu glazuru. Krema ne sme da proključa jer će promeniti ukus.
Pečeni kolač ostavite da se malo ohladi, pa ga prelijte toplom čokoladnom glazurom. Ostavite da se hladi pola sata u frižideru, a zatim možete rezati i poslužiti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)