Uncategorized

Smeđe mrlje su česte na tijelu, ali postoji način da ih se riješite: Dermatolozi otkrivaju tajnu, a ova mješavina od dva sastojka čini čuda!

Smeđe mrlje su česte na tijelu, ali postoji način da ih se riješite: Dermatolozi otkrivaju tajnu, a ova mješavina od dva sastojka čini čuda!
Staračke pjege ili smeđe mrlje na licu i koži problem su mnogih ljudi i mogu utjecati na samopouzdanje.

Najčešće se te mrlje pojavljuju na licu, rukama, ramenima i nogama, a s godinama se njihov broj povećava. Srećom, postoji način da ih se učinkovito eliminira.
Jednostavno pomiješate dva sastojka i nanesete na zahvaćeno područje.
To su svježi luk i ocat.

Uzmite svježi luk, narežite ga na kockice i stavite u blender te dobro izmiksajte.
Nakon toga dodajte ocat i dobro izmiješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Uzmite vatu, umočite je u smjesu i nanesite je na područja kože sa smeđim mrljama. Radite ovaj tretman svaki dan oko mjesec dana.
Prvi rezultati bit će vidljivi nakon 7 dana, ali nastavite sve dok staračke pjege potpuno ne nestanu. Ako se pitate trebaju li se žene brijati, i dermatolozi imaju odgovor.

krema protiv starenja
Mnogi stručnjaci tvrde da je riječ o jednostavnoj, brzoj metodi koja ima dvostruku funkciju – osim što uklanja dlačice, uklanja i mrtve stanice kože, točnije, djeluje kao piling. Brijanje može pomoći boljem upijanju proizvoda za kožu, a vaše će lice također bolje upijati šminku.
Dugo se vremena mislilo da će brijanje učiniti dlake gušćima, ali istina je da ova metoda ne potiče brži rast dlačica, niti one jačaju ili gušću.
“Brijanje je stvar izbora, ničim vas ne boli, a “mehanički” skida prvi sloj kože, dakle radi se o pilingu. Također, smatra se da utječe na brži rast dlačica, odnosno njihovo jačanje a deblja je također zabluda. Brijanjem se uklanja samo mrtvi dio dlaka, a to se odnosi na cijelo tijelo – od lica do nogu. Nedostatak bi mogao biti što će se one sigurno brzo ponovno pojaviti, unutar dan-dva,” kaže dermatologinja Svetlana Minić.

tamne mrlje
Ako odlučite obrijati dlake na licu, ne zaboravite da je ženska kosa mekana i osjetljiva, a kožu lica morate prethodno pripremiti.
Obavezno koristite gel ili pjenu za brijanje (najbolji su proizvodi za žene) i koristite odgovarajuću britvicu – kvalitetnu jer je vaše lice osjetljivije od ostalih područja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)