TRIK DA TIJESTO NE UPIJE NI KAP ULJA, A BUDE VAZDUŠASTO I MEKANO: Ovo su praktikovale i naše nane

0

Tijesto poput uštipca ili mekika , čest su izbor domaćica za jutarnji ili večernji obrok. Međutim, ono s čime se često susreću i ne znaju kako lako riješiti je višak masnoće ili ulja koji apsorbiraju ova peciva.

Međutim, postoje dva jednostavna trika koja će vam pomoći da vaše prženo tijesto ne upije ni kap masti ili ulja.
Prašak za pecivo ili soda bikarbona
Jedan od načina da pripremite idealne kolačiće i bezalkoholna pića je upotreba sode bikarbone ili praška za pecivo, koje ćete prosijati zajedno sa brašnom. Na taj način testo neće apsorbovati višak masnoće prilikom prženja u dubokom ulju.
Kako grizlice i softball ne bi bili masni, ulje u kojem ćete ih pržiti treba dobro zagrijati. Kada se ulje dovoljno zagrije, ono momentalno zatvori tijesto i ne dozvoljava mu da upije višak masnoće.
Provjeren način da se uvjerite da tijesto koje pržite ne upije mnogo ulja ili masti jeste da mu dodate čašicu rakije dok pravite tijesto. Kada umutite brašno, jaja, mlijeko i ostale sastojke koje koristite za pripremu, u sve to dodajte čašicu rakije.
Pinceta neće pokupiti ni kap masti. Ovo je stari trik koji su još naše bake koristile, a danas je pomalo zaboravljen. Ne morate da brinete jer se ukus rakije uopšte neće osetiti, a služiće da tijesto ne bude previše masno. Ako i dalje želite dodati ukus tijestu, a pritom iskoristiti trik sa alkoholom, možete dodati istu količinu ruma.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)