Uncategorized

PRIVLAČI NOVAC I DOBRU ENERGIJU:Gdje nikako ne smijete držati svekrvin jezik ako želite izbjeći lošu sreću

Jezik tazbine (lat. Syn. Dracaena trifasciata Cvijeće koje pripada rodu lisnatih sukulenata Sansevieria trifasciata porijeklom je iz tropske Afrike.
To je poznata ukrasna sobna biljka koja uklanja formaldehid, benzol, ksilen i trihloretilen iz zraka. Stoga je idealan za vaš dom; međutim, ako ga postavite na idealno mjesto, on će se još više poboljšati.
Premeštaju se svakih nekoliko godina u neznatno veće lonce, a prljavština bi trebala biti slobodna i propusna. Zbog plitkog korijena, tegle bi trebale biti šire i pliće.
Budući da je podložna truljenju, ne treba je zalijevati previše. Prilikom zalijevanja treba paziti da voda ne dođe u žarište biljke.
U biljci će doći do truleži ako voda ostane u središtu busena. Kada se zemlja u tegli osuši, vreme je za zalivanje. Zalijevanje je češće i obilnije ljeti, ali ređe zimi. Za zalijevanje biljaka iz tanjira ispod posude treba koristiti vodu koja je sobne temperature.
Dodatno dobro ispunjavaju prostorije sa nesretnim osvjetljenjem. Obrasci na listovima će biti manje očigledni u ovom scenariju. Svetle sobe su idealne za Sanseveriju. Iako su ružni i mali, njihovi cvjetovi imaju aromu nalik vaniliji.
Ne bi trebalo da se pomera počevši od jednog mesta pa do sledećeg u svetlu činjenice da je delikatan za razvoj. Zelene biljke zahtevaju đubrivo jednom mesečno.
Idealan je za sve koji tek počinju u svijetu biljaka. Stoga, prema Feng Shuiju, ako je još niste nabavili, nemojte previše razmišljati i nabavite ovu biljku. Neće vam nedostajati sreće. Posebno je idealan za uvlačenje novca, procvat i veliku energiju, kao i za restauratorsku upotrebu. Međutim, mora biti na pravom mjestu.
Dnevni boravak Uprkos činjenici da je ovo prostorija u kojoj najviše vidimo ovu biljku, to je netačno jer je ovo prostorija sa najviše drvenih elemenata, a biljka takođe predstavlja ovaj element u prirodi, prema Feng Shuiju. U kineskoj kulturi treba pokušati postići ravnotežu između elemenata kako se njihove energije ne bi sukobile.
Kupatilo Prema Feng Shuiju, kupatilo je jedna od prostorija u kojima energija “curi”, pa će tamo nestati pozitivne vibracije ove biljke.
Kancelarija ili radni prostor Ima smisla staviti svekrv jezik u svoj radni prostor da ga ima dosta, ali ni to nije najbolja lokacija. Ova sićušna biljka je toliko jaka i zaštitna, prema Feng Shuiju, da bi vas mogla spriječiti da budete kreativni, natjerati vas da sumnjate u svoj posao ili čak da se osjećate zaglavljenima.
Jutarnji.hr piše da je prema Feng Shuiju ulaz u vaš dom najbolje mjesto da ga zaštitite od negativnih energija, potaknete obilje i očistite od negativne energije posjetitelja ili drugih ljudi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)