Studentski recepti: Osvježavajući plazma desert u čaši spreman za 10 minuta

Za pripremu ovog ukusnog deserta u čaši potrošit ćete jako malo vremena, a ukus je fantastičan. Od ovih sastojaka koje ćete moći pročitati u nastavku teksta, možete dobiti veći broj desertnih čaša, u zavisnosti od veličine čaše koju koristite.

Sastojci
Čoko-plazma smjesa
1 kesika šlaga
150 ml mlijeka
200 gr mljevenog plazma keksa
50 gr šećera u prahu
50 grama čokolade
Puding smjesa
500 ml mlijeka
4 kašike šećera
1 kesica pudinga od vanilije (ili nekog drugog po vašem izboru)
Šlag smjesa
2 kesice šlag kreme od vanilije
300 ml mlijeka
Za posipanje
150 gr mljevenog plazma keksa
Dekoracija
šlag po želji
mini čoko plazma ili neki drugi keksić po vašoj želji
čokolada za kuhanje

Priprema
Čoko plazma smjesa
Umutiti šlaf sa mlijekom. Plazma keksu dodati šećer u prahu, izmiješati, a zatim dodati u umućeni šlag i sve dobro sjediniti mikserom. Otopiti čokoladu i dodati u smjesu, a zatim sve sjediniti.
Puding smjesa
Svi dobro znamo kako napraviti puding. Na svakoj vrećici pudinga nalazi se uputstvo. Ali svejedno ćemo zajedno proći kroz taj postupak. Odvojiti malo mlijeka i u njemu razmutiti prašak za puding tako da ne ostane grudvica. Ostatak mlijeka zajedno sa šećerom ostaviti da prokuha. U prokuhanu smjesu zatim dodati razmućeni puding i kuhati uz obavezno miješanje dok se ne zgusne. Ne zaboravite smanjiti temperaturu kada istresete puding u uzavrelo mlijeko da vam ne bi zagorjelo.
Šlag smjesu napraviti tako što ćete šlag kremu od vanilije umutiti sa mlijekom.
Redanje
Na dno desertne čaše staviti po kašiku čoko-plazma smjese, zatim 2 kašike pudinga, a na njih nanijeti 1 kašiku čoko-plazma smjese pa 1-2 kašike šlaga i sve posuti jednom kašikom plazme. Za dekoraciju možete koristiti šlag koji možete kupiti kao gotov proizvod ili ponovo umutiti šlag iz kesice sa mlijekom. Dekorisati po želji sa keksićem ili naribanom čokoladom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top