MEKANE PUNJENE LEPINJE KOJE ĆETE OBOŽAVATI! Jako ih je lako napraviti, peku se u tavi, a nestaju u trenu!

0

Ako želite napraviti neko brzo slano jelo koje će vas oduševiti i zasititi ili su vam došli gosti pa bi im htjeli ponuditi nešto jako fino, a niste još ništa ni počeli raditi, ove punjene lepinje će oduševiti i vas i goste!
Jako su lagane za pripremu, a ista traje vrlo kratko. Izrazito mekane, sočne, punjenje sirom sjajno odgovaraju i kao prilog uz meso.
Sastojci:
250 g jogurta
5 g soda bikarbona
1 jaje
5 g soli
30 ml ulja
400 g brašna
Nadjev:
250 g ribanog sira ( gouda)
150 g feta sira
1 jaje

Priprema:
U zdjelu pomiješajte jogurt i sodu te poklopite krpom i ostavite 15 minuta. Dodajte 1 jaje, 5 g soli, 30 ml ulja i 400 g brašna. Dobro zamijesite, poklopite krpom i ostavite 15 minuta. Potom još jednom premijesite tijesto, napravite kuglice ( veličine čufti) i ostavite pokrivene pod krpom 15 minuta.
Pomiješajte 250 g ribanog sira, 150 g feta sira i jedno jaje.
Uzmite kuglicu, izvaljajte na 1 cm debljine, te u sredinu dodajte nadjev od sira, potom spojite rubove, tako da možete oblikovati ponovno kuglicu, da nadjev ne može izaći, pa ponovno izvaljajte tijesto u lepinju 1 cm.
Lepinje su spremne za tavu. Na srednje laganoj vatri pecite dok s obje strane lepinja ne poprimi boju, te svaku lepinju nakon toga premažite putrom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)