SMANJUJE GRČEVE, ŠEĆER, LIJEČI KAŠALJ I ST0MAK: Ova tečnost je ČUDO, A SVI JE BACAMO! Da smo ranije znali…

Da li ste znali koliko je ljekovita voda od kiselih krastavaca?
Učili su nas da se voda od kiselih krastavaca baca, ali je prirodni eliksir za naše zdravlje.
Dakle, kada potrošite teglu kiselih krastavaca, iskoristite preostalu tečnost.
Kisela voda liječi grčeve i bolove u mišićima.
Nakon fizičke aktivnosti dovoljno je popiti 1/4 čaše kisele vode. Koristan je i za dijabetičare. Pijenje male količine kisele vode prije svakog obroka doprinosi održavanju normalnih vrijednosti šećera u krvi.
Smatra se da su kiseline u vodi od kiselih krastavaca jednako efikasne kao i sirup protiv kašlja.
Stoga je njegovo ispijanje izuzetno korisno kod prehlade, kašlja i upale grla. Samo 1 gutljaj kisele vode prije obroka smiruje žgaravicu i neugodne bolove u stomaku.
Odličan je za mršavljenje.
Možete koristiti i vodu od kiselih krastavaca da začinite hranu umjesto sirćeta.

Ovo su koristi koje trebate znati:
1.Osvježava dah
Neugodan zadah uzrokuju bakterije u usnoj šupljini. Ocat iz vode od kiselih krastavaca djeluje kao snažno dezinfekcijsko sredstvo te uništava štetne klice i bakterije. Kopar također ima antibakterijsko djelovanje te u kombinaciji s vinskim octom može zaista pomoći u „popravljanju” lošeg zadaha.
2.Pomaže zdravlju trbuha
Voda od kiselih krastavaca korisna je i za zdravlje crijeva. S obzirom na to da je ocat fermentirana namirnica, potiče razmnožavanje dobrih bakterija u želucu te na taj način koristi cijelom probavnom sustavu. Kopar dokazano pomaže kod slabe probave i grčeva u želucu
3.Opušta mišiće
Samo 1/3 šalice soka od kiselih krastavaca je dovoljna da ukloni bol iz umornih mišića, dokazano je u jednom znanstvenom istraživanju. Sok od kiselih krastavaca ublažava mišićne bolove brže nego da popijete istu količinu vode. Znanstvenici smatraju da bi objašnjenje moglo ležati u činjenici da vinski ocat blokira živčane signale koji izazivaju grčeve u mišićima.
4.Održava tijelo hidriranim
Ukoliko ste dehidrirani jer ste naporno vježbali duže vrijeme, pijenje nečega što sadrži natrij može pomoći u bržem ponovnom uspostavljanju ravnoteže tekućina u tijelu. Natrij je esencijalan element koji znojenjem gubimo, a kako sok od kiselih krastavaca sadrži mnogo natrija, odličan je izbor za brži oporavak tijela nakon intenzivne tjelovježbe.
5.Pomaže u mršavljenju
Brojna su istraživanja potvrdila da vinski ocat ubrzava metabolizam, sagorijeva masti te prirodno potiskuje apetit. Pijenje soka od kiselih krastavaca mogao bi biti mali dodatak vašoj dijeti koji može napraviti znatno veće pomake u mršavljenju nego što mislite.
6.Održava razinu šećera pod kontrolom
Čak i mala količina vinskog octa prije obroka može biti korisna za zdravlje, pokazalo je jedno istraživanje, dok je drugo pokazalo da octena kiselina iz vinskog octa smanjuje proizvodnju glukoze u tijelu. Stoga znanstvenici smatraju da mala količina vinskog octa prije obroka može biti od velike koristi oboljelima od dijabetesa.
7.Obiluje antioksidansima
Voda od kiselih krastavaca bogata je vitaminima C i E, ključnim elementima koji pomažu tijelu u smanjenju štete uslijed djelovanja slobodnih radikala. Ti vitamini također pomažu u jačanju imuniteta, a imaju i niz drugih korisnih učinaka za zdravlje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top