5 RAZLOGA ZAŠTO ŽENE K0D NAS IZGLEDAJU KA0 BABE P0SLIJE 55. GODINE: Obratite pažnju! Ne radite ovo

0

Čast izuzecima! Iako danas ima više mladolikih pedesetpetogodišnjih žena, ipak realnost je da se većina žena u ovim godinama zbabi, a razlog je ovaj
Razloga zašto se većina žena na Balkanu pretvori u staricu kako pređe pedesetu je mnogo, ali većina će reći da je u pitanju novac!
“Eh, da ja imam novaca koliko ona ima i ja bih tako izgledala,” je rečenicu koju ovakve žene izgovaraju.
Istina je da holivudske dive ne možemo da upoređujemo sa “običnim” smrtnicima, ali ne možemo se vječno “vaditi” na nedostatak novca. Realnost zašto se većina žena pretvori u staricu kako pređe pedesetu je sledeći:

ŽRTVOVANJE
Ova osobina je svojstvena mnogim ženama. Ovde se smatra normom da žena, ako je majka, sebi uskraćuje sve, kako bi njeno dijete, pa i muž imali dovoljno!
Naravno, ne treba sve trošiti na sebe, a porodicu zanemarivati. Ali ipak razmislite o tome da, kada avion pada, stjuardesa prvo sebe zaštiti kako bi pomogla drugima.
Mnoge žene cijeli život “vuku na grbači” čak i odraslu djecu, a potom i unuke, dok sebe vječno stavljaju na posljednje mjesto. Ako je djeci zaista potrebna pomoć, sasvim je normalno da ćete im pomoći. Ali, bolje je da na vreme naučite djecu kako da vode računa o sebi i da im isto pokažete na ličnom primjeru.

VIŠAK KILOGRAMA
Gojaznost čini ženu veoma starom. Nakon pedesete, ženama je mnogo teško da ostanu vitke. Metabolizam se usporava usljed promjene hormona, menopauze i td. Ako nastavite da jedete kao da ste u tridesetim, kilogrami će se gomilati. Da biste ovo izbjegle, razmotrite nove načine ishrane, ali i vježbanja.
Upišite se u teretanu, počnite da trčite – kalorije moraju da se troše, krv mora da struji ubrzano vašim venama.

IZBOR FRIZURE
Neko je ženama u Srbiji davno rekao da je sramota da nakon pedesete ima dugu kosu, pa se sada sve šišaju “na mušku” frizuru bez imalo stila. Parola je : “Ovako mi je lakše!”
Šta ti je lakše? Ne možeš da se farbaš, da ideš kod frizera? Ako sada, kada su ti deca odrasla, kada si finansijski stabilna, nemaš para za dobrog frizera, kad ćeš imati?!
Ako ne želite da izgledate kao stara žena, dobro razmotrite kod kojeg frizera se šišate!

IZBOR ODJEĆE I OBUĆE
Trendovi nisu samo za mlade žene. Ako želite da izgledate mladoliko pažljivo birajte šta nosite. Sada vjerovatno imate posao, karijeru, stoga kupite sebi odgovarajuću odjeću. Izaberite modni trend koji vama najviše odgovara i slijedite ga. Tako ćete lijepo izgledati i biti moderne.

KRITIČNI STAV PREMA ŽIVOTU
Ako je žena uvijek nezadovoljna svime oko sebe, ako stalno nešto gunđa, ne zanima je ništa osim ogovaranja i gledanja rijaliti programa ili serija, ona ne može da izgleda mlado i svježe.
Mladolik izgled ne dolazi spolja, to je stvar psihe!

(Stil.kurir.rs)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)