MRAVI U KUĆI, KUPATILU, KUHINJI, U ORMARIMA, IZA FRIŽIDERA? Evo kako da ih se riješite, NAPRAVITE OVU DOMAĆU SMJESU

Hoćete da se konačno oslobodite mrava u kući? Ne brinite, rješenja za ovu zagonetku nisu komplikovana.

Kupka od bijelog sirćeta
Odlično prirodno sredstvo protiv mrava. Sitni nametljivci naprosto ne podnose miris bijelog sirćeta. Ovo je jeftin i efikasan način da mrave držite podalje od svoje kuće. U raspšivač uspite sirće i vodu u razmeri 2:1 i poprskajte kritična mjesta. Ukoliko primijetite pukotinu za koju sumnjate da je njihovo stanište, napravite vruću kupku od sirćeta i uspite malo unutra. Pripazite samo na električne instalacije!
Pomaže i ulje od nane
Kako se riješiti mrava u kupatilu, a da vam kupatilo divno miriše? Rješenje je etarsko ulje nane! Efikasno je sredstvo protiv mrava i moljaca, uništava ih začas. Pomiješajte 30 ml eteričnog ulja i litar vode i premažite ovim sredstvom površine na kojima se mravi skupljaju.
Moćno sredstvo iz kuhinje
Prokuvajte vodu, dodajte malo deterdženta za sudove i napravili ste odlično prirodno sredstvo. Ovu mešavinu uspite u raspršivač i nanesite na mesta gde se mravi skupljaju. Umjesto deterdženta možete koristiti i običan narendan toaletni sapun.
Ne podnose miris crne kafe…


Mljevena kafa je provereno efikasno sredstvo protiv mrava. Ovi sitni insekti ne podnose njen jak miris, te će pobjeći glavom bez obzira. Talog od kafe je isto veoma dobro rješenje.
Pripremite im griz od kukuruznog brašna ili ovsa. Oni ovaj obrok ne mogu da svare. Mravi će uživati u ukusnoj porciji, a onda će uginuti.
… ni limuna
Sok od citrusa, posebno limuna, nešto je što dosadna „ekipa“ takođe ne podnosi. Limunska kiselina je nešto preko čega mravi neće preći.
Boraks protiv mrava i drugih insekata
Koristite bornu kiselinu i zauvijek recite zbogom mravima, bubašvabama, mušicama i drugim nepozvanim štetočinama. Namočite tupfere sa mješavinom boraksa, šećera ili meda. To je pravi „slatki“ otrov za mrave.
Prašak za pecivo efikasno rastjeruje insekte
Crni i žuti mravi u stanu će se za tren razbježati. On je jako dobro rešenje i protiv mrava u vrtu i bašti. Potrebno je samo posuti kašičicu praška za pecivo u mravinjak. Nakon toga prelijte ga zagrijanim sirćetom i mravi će uginuti. Ovo je i efikasno prirodno sredstvo protiv kupusnih crva i puževa.
Začini su vaši saveznici
A znate li kako se rIJešiti mrava u kući uz pomoć mirisnih začina? Klinčić, lovor, a posebno cimet, oteraće mrave svojim jakim mirisom. MlJevenim začinima pospite mesta na kojima ste primijetili najezdu. Pobjeći će glavom bez obzira.
Tjera ih i kuhinjska so
Napravite prirodno sredstvo protiv mrava samo od vruće vode i soli. Uz pomoć raspršivača, nanesite ga na kritične površine. Ove male napasti neće se usuditi da pređu na slanu teritoriju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top