OVO JE NAJNEZDRAVIJE MESO KOD NAS, A SVI IMAMO NAVIKU DA GA JEDEMO: Uništava nam PRITISAK I HOLESTEROL

0

Donosimo vam listu najnezdravijih vrsta crvenog mesa. Tačnije, ne bi trebalo da ih jedete više od dva puta nedjeljno
Ukoliko se na vašem tanjiru barem dva puta nedeljno nalazi crveno meso, trebalo bi da znate da biste uskoro mogli da imate problema sa pritiskom i povišenim holesterolom i organima za varenje.
Donosimo vam listu najnezdravijih vrsta crvenog mesa. Tačnije, ne bi trebalo da ih jedete više od dva puta nedjeljno.

Jagnjetina
Jagnjeće meso mnogima je najfinija poslastica, što zbog posebne arome, što zbog drugačijeg ukusa. Ali, kad je zdravlje u pitanju, jagnjetina je na crnoj listi zajedno sa govedinom. Izbacite crveno meso sa svakodnevnog jelovnika i ograničite se na samo jednu porciju nedeljno.

Govedina
Kao i u prethodnom slučaju, preporučuje se što rjeđa konzumacija. Ipak, kada pripremate govedinu, činite to tako da meso lagano i polako pečete i izbegnite direktno prženje.

Salame
Često se prave od najgorih komada mesa, a ako uzmemo u obzir da su prepune raznih aditiva i dodataka koji su kancerogeni, nije ni čudo što su uvršćene na ovu listu. Neke vrste salame sadrže mnogo veće doze nitrosamina čak i od slanine.

Suđžuka
Suđžuke su punjene mašću, začinima i dodacima koji su ne samo nezdravi, nego i najveći krivci za pojavu mnogih kardiovaskularnih tegoba.

Rješenje: ako jedete kobasice, ne kupujte najjeftinije koje imaju neprirodno crvenu boju. Radije posegnite za skupljima koje su zdravije i jedite ih rjeđe.

NOVI.BA

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)