Sipaj OMEKŠIVAČ direktno u VODOKOTLIĆ: Evo šta će se DESITI kada pustiš vodu – GENIJALAN TRIK! (VIDEO)

Zaljubljenici u čišćenje i održavanje kuće često su u potrazi za novim načinima kako da dovedu svoj dom do savršenstva, a da pritom ne potroše brdo novca. Zato evo nekoliko ideja.
Često se na društvenim mrežama objavljuje sadržaj o omekšivaču za veš i njegovim brojnim primenama, koje nisu isključivo vezane za pranje.
Iako je omekšivač namenjen za omekšavanje veša prilikom pranja, kao i za oplemenjivanje mirisa istog, mnoge domaćice ga primenjuju i za brojne druge stvari, od osvežavanja prostora do pranja radijatora i tepiha.

Ovo su neki od najzanimljivijih načina za korišćenja omekšivača za veš:
Omekšivač za veš za pranje sudopere

Da, dobro ste čuli. Omekšivač za veš se koristi i u kuhinji! Poznata britanska influenserka Mrs. Hinch, pokazala je na društvenim mrežama na koji način ona pere svoju sudoperu. Nakon ove metode, sudopera blista i miriše na tek oprano rublje. Potrebno je da se sudopera zapuši, da se u nju sipaju dva puna čepa omekšivača, i da se na kraju u sudoperu doda vruća voda.
– Omekšivač ostavite da deluje četiri sata, pustite vodu iz sudopere i sunđerom očistite ako je ostalo prljavštine – savetuje Mrs. Hinch.

Omekšivač za veš za pranje prašnjavih radijatora
I radijatori se mogu prati omekšivačem za veš. Jedna žena je podelila na Tiktoku kako pere prašnjave radijatore, a za ovu metodu koristila je sunđer, vruću vodu i omekšivač. Važno je napomenuti da se radijatori nikada ne peru u toku trajanja grejne sezone.
– Omekšivač za veš na starom i prašnjavom radijatoru: sada izgleda kao nov i sjajno miriše – podelila je ona.

Brisanje prašine omekšivačem za veš
Korisnica na Tiktoku “Clean Queen” pokazala je vrlo jednostavan trik brisanja prašine omekšivačem za veš. Ovaj trik je primenila na lajsnama na vratima, i konstatovala kako omekšivač sprečava prašinu da se skuplja.
– Sipajte malo omekšivača na krpu i prebrišite, omekšivač će sprečiti da se opet brzo skupi prašina – kaže ona u svom videu.

Osvežavanje WC-a omekšivačem za veš
Ovo je mnogim ženama jedan od omiljenih trikova sa omekšivačem za veš. Mnoge žene su podelile na društvenim mrežama kako održavaju svoju wc šolju. Nakon što je dobro operu, direktno u kotlić sipaju omekšivač kako bi kupatilo mirisalo sveže svaki put kada se pusti voda.

Pranje ulaznih vrata omekšivačem za veš
– Ako je dobar za čišćenje radijatora, zašto ne bi bio i za vrata – piše jedna korisnica na Instagramu – Sa malo tople vode, omekšivačem i sunđerom, ona izgledaju kao nova.

Omekšivač za veš kao osveživač prostora
Jedna TikTok korisnica, pod nadimkom Nic, podelila je kako u difuzer sa drvenim štapićima dodaje omekšivač i vodu, a zatim vraća korišćene štapiće.
– Miriše neveroatno, bolje nego pre – napisala je ona.

SD.RS

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top