Uncategorized

 ŠVARCVALD KOLAČ sa višnjama, šlagom i čokoladom!Praznik za oči i nepce! 

Sastojci
1 šolja šećera
5 jaja
1 šolja suncokretovog ulja
1 pakovanje praška za pecivo
3 pakovanja čokoladnog pudinga u prahu
3 pakovanja praha za puding od vanile
2 čaše višanja morelo ili višnje
4 šolje šlaga
2 pakovanja vanilin šećera
3 pakovanja kreme za učvršćivanje
Malo čokoladnih strugotina

PRIPREMA:
Počnite tako što ćete u posudi pomiješati 3 pakovanja čokoladnog pudinga u prahu i jedno pakovanje pudinga od vanile sa svježim jajima, kvalitetnim suncokretovim uljem, finim šećerom i praškom za pecivo. Uzmite si vremena i sve intenzivno miješajte najmanje 10 minuta kako biste postigli ujednačenu i glatku konzistenciju.
Dobijenu smjesu pažljivo izlijte u visoku tepsiju i lagano je rasporedite tako da se ravnomjerno rasporedi. Sve se zatim peče do zlatno smeđe boje na temperaturi od 170 stepeni u konvekcijskoj rerni oko 15 minuta.
Dok se kolač hladi, fokusirajte se na ukusne morelo višnje ili višnje. Kuvajte ovo sa 2 pakovanja praha za puding od vanile dok smesa ne dobije prijatno čvrstu konzistenciju. Ovu mirisnu smjesu od višanja ravnomjerno rasporedite na još malo toplu podlogu za torte i ostavite da se sve hladi najmanje 2 sata.
Za kraj umutite bogati šlag zajedno sa aromatičnim vanilin šećerom i učvršćivačem kreme dok ne postane pahuljasto i čvrsto. Ovaj kremasti san s ljubavlju premažite preko ohlađenog sloja višnje. Za kraj, pospite malo čokoladnih strugotina.
Mali insajderski savjet: prskanje kirša sa višnjama i malo ruma u tijestu daju cijeloj stvari poseban ritam.
Za ljubitelje kolača: Od istog tijesta možete napraviti i dvije podloge za pravljenje torte. Podijelite smjesu od višanja između oba sloja i dodajte dodatni sloj kreme između dva sloja. Na kraju svoju tortu ukrasite kremom, višnjama i finim listićima čokolade. Praznik za oči i nepce!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)