0BAVEZNO KUPITE OVU BILJKU, MAGNET JE ZA SREĆU: Ali obratite pažnju, na ovo mjesto je nikako ne smijete staviti

Cvjeta jednom godišnje, najčešće u proljeće, a njen cvijet je u obliku trubice, biljci daje posebnu egzotičnu lepotu. Kada procvjeta, to simbolično znači da u vašu kuću uskoro stižu dobre vijesti.
Međutim, da bi klivija uopšte procvetala, potrebna je adekvatna njega. Prija joj sjeverna strana u kući, a nikako je ne treba izlagati jakim sunčevim zracima. Prija joj sobna temperatura, a ne treba je zimi držati na temperaturi nižoj od 10 stepeni.

Biljka se zaliva o potrebni, uopšte nije zahtevna. Zimi se zaliva na oko 20 dana, dok tokom ljeta i proljeća treba zalivati češće. Prihranjuje se tečnim đubrivom od marta do septembra, kao i u februaru kada se formiraju pupoljci. Mlade klivije se presađuju svake godine na proleće kad stane cvjetanje u veću saksiju.

Klivija zauzima svoje mjesto u istočnoj filozofiji feng šuija. Smatra se da je njena aura dragocena i posebna i da zrači nevjerovatnom energijom. Postoje određena feng šui pravila za ovu sretnu biljku.

Kliviju ne treba stavljati u spavaću sobu, jaka energija cvjeta može uticati na snove i uzrokovati nesanicu.

Biljka jeste idealna opcija za uređenje dnevnog boravka i kancelarije. U ovim prostorijama imaće blagotvoran uticaj na okolinu i eliminisati negativnosti. A ako stavite nekoliko novčića u njenu saksiju, to može privući prosperitet u kuću i poboljšati porodično blagostanje, piše Sensa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top