Uncategorized

UJUTRO NAPRAVITE SEBI ČAJ OD OVE BILJKE: Liječi cijeli organizam, a evo kako se koristi

Skuvajte čaj od ove biljke ujutro: ona leči celo telo, evo kako da je koristite
Biljka sladića sadrži nekoliko supstanci koje su korisne za zdravlje želuca i srca. Također smiruje sluzokožu respiratornog trakta, ublažavajući simptome astme i kašlja
Jedna je od biljaka sa izuzetno blagotvornim dejstvom na endokrine komponente. Može ublažiti bolove u mišićima i zglobovima i pokazalo se da pomaže u liječenju akni i problema u menopauzi. Iako je sladić nevjerovatno moćna biljka, nepravedno je zanemarena.
Sladić je najbolje konzumirati u obliku čaja. Ova biljka sadrži mnoge tvari koje su pogodne za želudac, a također je dobra za zdravlje srca. Također smiruje sluzokožu respiratornog trakta, čime se ublažavaju simptomi astme i kašlja. Koristi se kao blagi lijek protiv nadutosti. Također je dio mnogih lijekova za probavu i disajne organe.
Pokazalo se da ima snažno antidepresivno djelovanje, opušta tijelo i ublažava bolove u mišićima. Osim toga, redovno konzumiranje čaja od sladića može poboljšati imunitet, spriječiti alergije i ublažiti simptome menopauze. Sladić je jedna od biljaka koja ima značajan uticaj na endokrini sistem.
Glikozidi u ovoj biljci imaju sličnu strukturu kao prirodni steroidi u tijelu, zbog čega se sladić stoljećima koristi za pomoć nadbubrežnim žlijezdama u vrijeme stresa. Glicirizinska kiselina stimulira nadbubrežne žlijezde da luče hormone, čime pomaže u održavanju njihove normalne funkcije. Prekomjerna konzumacija sladića može uzrokovati glavobolju, oticanje lica i zglobova, te dovesti do zadržavanja vode u tijelu, stoga budite oprezni.

Napomena: Osobama sa oštećenom funkcijom bubrega i visokim krvnim pritiskom ne preporučuje se da piju ovaj čaj, a dokazano je da ga kombinovanje sa diureticima i laksativima negativno utiče na organizam.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)