Uncategorized

PROBAJTE OVU UKUSNU KOMBINACIJU KROMPIRA I SIRA…ovo jelo je savršen izbor za brzu i jednostavnu večeru koju ćete poželeti ponovo da pripremite.

Sastojci:
1 kg krompira, tanko narezanog
1 glavica luka, sitno iseckana
1 češanj belog luka, mlevenog
1 slatka paprika narezana na kockice
Peršun, nasjeckan za ukras
4 jaja
200 ml (1 šolja) kefira ili jogurta
Sir (bilo koje sorte po želji), narendani
Sol, biber, čili paprika po ukusu
Ulje za podmazivanje posude za pečenje

Priprema:
Prethodno zagrejte rernu: Počnite tako što ćete zagrejati rernu na 180°C (356°F). Posudu za pečenje namastite sa malo ulja da se ne zalepi.
Pripremite krompir: ogulite i sitno narežite krompir. Stavite ih u veliku posudu sa hladnom vodom da ne porumene dok pripremate ostale sastojke.
Pirjajte povrće: Zagrejte malu količinu ulja u tiganju na srednjoj vatri. Dodajte seckani crni luk, mleveni beli luk i slatku papriku iseckanu na kockice. Pirjajte dok ne omekšaju i zamirišu. Ostaviti sa strane da se malo ohladi.
Pomiješajte jaja i kefir: U zdjeli umutite jaja, a zatim umiješajte kefir ili jogurt. Smjesu začinite solju, biberom i čili papričicom po svom ukusu.
Složite pečenje: Krompir ocijedite i osušite kuhinjskom krpom. Na dno podmazane posude za pečenje složite polovinu kriški krompira. Pirjano povrće rasporedite preko krompira, a zatim dodajte preostale kriške krompira.
Dodajte smjesu od jaja i sira: Smjesu od jaja i kefira ravnomjerno prelijte preko krompira u slojevima. Uvjerite se da smjesa prodire kroz slojeve. Obilno pospite rendanim sirom.
Pecite: Stavite posudu u zagrejanu rernu i pecite oko 45-60 minuta, ili dok krompir ne omekša, a sir ne dobije zlatnu boju i pjenušavu boju.
Ukrasite i poslužite: Kada je pečeno, ostavite jelo da se malo ohladi prije nego što ga pospite sjeckanim peršunom za svježi dodir. Poslužite toplo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)