Nikada nemojte zanemariti sljedeće simptome, POGOTOVO AKO STE STARIJI OD 40 GODINA!

Utrnulost i trnci u rukama, posebno ako se javljaju redovno i dugo traju, ukazuju na neku vrstu fiziološkog poremećaja. Ponekad ozbiljnija bolest može izazvati problem, tako da se nikada ne smije zanemariti. Molimo za mišljenje stručnjaka.
Većina nervnih završetaka nalazi se u našim prstima, pa ako osjetite utrnulost ili trnce, posjetite specijaliste za tačnu dijagnozu problema.

Prije nego što se uspaničimo, trebali bismo zakazati pregled kod našeg porodičnog ljekara kako bi on mogao utvrditi šta je uzrok utrnulosti.
Tačna dijagnoza povećava efikasnost liječenja. Obratite pažnju na sebe, važno je da kažete lekaru u kom fizičkom ili emocionalnom stanju se javlja utrnulost.
Ponekad utrnulost može biti praćena gubitkom svijesti, oštećenjem vida, halucinacijama, problemima koordinacije i nerazgovijetnim govorom.

Šta može uzrokovati utrnulost?
ponekad se dešava i kada previše sjedimo na jednom mjestu ili dugo držimo udove u određenom položaju. Može biti uzrokovano slabom cirkulacijom krvi, ozljedom perifernih živaca ili kompresijom nervnih završetaka. Krvni pritisak se može povećati, ali se mogu razviti i povrede i ožiljci.
Koje bolesti mogu biti iza toga?
dijabetes, multipla skleroza, migrena, moždani udar, srčani udar
može biti uzrokovan i nedostatkom nekog vitamina ili minerala
pušenje
takođe konzumiranje previše kafe, alkohola ili droga

Autor: tudasfaja.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top