Uncategorized

LAKO,JEFTINO I UKUSNO,tikvice u kombinaciji sa sirom i ostalim povrćem…IDEALNA ZAMJENA ZA PICU

SASTOJCI:
3 tikvice, narendane
1 glavica luka, sitno iseckana
1 šargarepa, narendana
1 crvena paprika sitno nasjeckana
peršun nasjeckan (po ukusu)
3-4 kašike biljnog ulja (25 ml)
1 kašičica soli
1 kašičica crnog bibera
3 jaja
1,5 šolje mleka (300 ml)
2 šolje brašna (240 grama)
150 grama cheddar sira, narendanog

Priprema:
Prethodno zagrejte rernu: Počnite tako što ćete zagrejati rernu na 200°C (392°F). Posudu za pečenje namažite s malo biljnog ulja ili je obložite papirom za pečenje.
Pomiješajte povrće: U velikoj posudi pomiješajte naribane tikvice, luk, šargarepu, crvenu papriku i peršun. Dodajte sol i crni biber, dobro promiješajte kako bi povrće bilo ravnomjerno začinjeno.
Pripremite smesu: U drugoj posudi umutite jaja, a zatim umutite mleko. U ovu smjesu postepeno dodavajte brašno, neprestano miješajući da ne budu grudvice, dok se ne dobije glatka smjesa.
Kombinirajte: U posudu sa izmiješanim povrćem sipajte smjesu od jaja i brašna. Mešajte dok povrće ne bude dobro premazano testom.
Dodajte sir: U smjesu umiješajte polovinu naribanog cheddar sira, a ostatak sačuvajte za preljev kasnije.
Prvo pečenje: Smjesu izlijte u pripremljenu posudu za pečenje, ravnomjerno je rasporedite. Stavite u zagrejanu rernu i pecite 35 minuta.
Dodajte još sira i ponovo zapecite: Nakon prvog pečenja, pažljivo izvadite posudu iz rerne i pospite preostalim cheddar sirom. Vratite u rernu i pecite još 15 minuta ili dok se sir ne rastopi i ne dobije zlatnu boju.
Poslužite: Ostavite da se tikvice malo ohlade prije nego što ih narežete na komade. Poslužite toplo, a u svakom zalogaju uživajte u topljenom siru i mekom povrću.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)