Uncategorized

Stavite običan lovorov list u rernu i uključite na 20 minuta: OVO je efekat i svi to treba da znaju!

Ali jeste li znali da vam samo jedan list ove biljke može pomoći da riješite probleme koji se ponavljaju u vašem domu?
Ovaj trik će stvoriti ugodnu atmosferu u vašem domu.
Inspirirajte se prijedlozima sa portala santeplusmag i sami isprobajte ovaj trik.
Ovaj začin je zapravo grm porijeklom iz mediteranske regije.

Lovor se odlično slaže sa umacima i supama, ali je poznat i po svojoj ljekovitosti.
Međutim, lovorov list ima i druge namjene u kući.
Stavite nekoliko listova lovora u rernu
Ne samo da je lovorov list simbol pobjede, nego je i koristan u svakodnevnom životu.
Kako biste izvukli maksimum iz njih, preporučuje se prethodno čišćenje pećnice deterdžentom kako biste uklonili prljavštinu.
Zatim stavite lovorov list na pergament papir.
Ostavite da se zagreju na 150 stepeni 20 minuta.
Kada se osuši, ovaj začin daje kući blagu aromu.
Takođe eliminiše loš miris prisutan u rerni.
Za bolje rezultate preporučuje se izvođenje ovog rituala svake sedmice.

Ako više volite da koristite lovorov list u infuziji ili ulju za masažu, imajte na umu da se uprkos brojnim prednostima ne preporučuje trudnicama i dojiljama, kao ni djeci mlađoj od 6 godina.
Ova biljka se takođe ne preporučuje ako imate alergije ili astmu.

Osim lovorovog lišća, postoje i drugi načini da pomirišete svoj dom
Možete koristiti i koru citrusa umjesto lovorovog lista kako biste svom domu dali svjež izgled.
Bilo da se radi o limunu, narandži ili grejpfrutu, ovi sastojci će duboko utjecati na vašu pećnicu i proširiti meku, ugodnu aromu po cijeloj kući.
Da biste to učinili, prvo ih morate umotati u foliju.
Ostavite četvrt sata u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Otvorite vrata pećnice i uživajte u mirnim mirisima doma.

Lovorov list ima mnogo primjena u gastronomiji, prirodnoj medicini i kod kuće.

Još savjeta za dezodoriranje
Trenutačno uklanja mirise hrane
Ako trebate brzo ispuniti svoju sobu prijatnom aromom, stavite tanjir sa cimetom, vanilijom ili drugim aromatičnim začinima u mikrotalasnu. Uključite ga na 15 sekundi i iznenadićete se koliko brzo će se cijela vaša kuhinja ispuniti predivnom aromom.
Loših mirisa u kuhinji možete se riješiti kuhanjem aromatičnog bilja u ključaloj posudi s vodom. Pepermint, žalfija, lavanda, majoran, kamilica i matičnjak brzo upijaju sve mirise. Ako nemate začinsko bilje, nema problema, ključala voda i sirće će vam podjednako dobro poslužiti.

Gdje je tepih tu je i miris munje
Domaćice znaju da za momentalno osvježenje zraka u prostoriji dovoljno pospite po tepihu paketić vanilin šećera ili sode bikarbone pomiješane s nekoliko kapi eteričnog ulja – u drugim slučajevima je i odlično dezinficijens.

Miris cipela?
Dovoljno je u nju sipati običnu so i ujutro razbiti. Sol je odličan apsorber mirisa.
Koristeći šišarke, ovaj trik će učiniti da cijeli vaš stan odlično zamiriše
Šumske češere stavite u rernu i pecite na 200 stepeni pola sata. Osušite i sterilizirajte češere.
Zatim ih stavite u vrećicu i dodajte nekoliko kapi omiljenog eteričnog ulja između ljuskica. Isključite i ostavite da odstoji nekoliko sati.
Zatim se širi u svemir. Dobijate prekrasan ukras i osvježivač zraka u jednom.

ostava za hranu
Ako stavite konzervu mljevenog uglja u ormar u kojem se čuva vaša hrana, ona će upiti sve mirise. Međutim, ugalj se s vremena na vrijeme mora zamijeniti.

Miris u stanu
Sada možete koristiti neke mješavine za domaćinstvo kako biste se riješili neugodnih mirisa u stanu zimi, poput tople vode sa sirćetom ili limunovim sokom i stavite u posudu na radijator grijanja. Može se preliti i korom narandže ili limuna i zagrejati.

Miris otpada
Začepljene cijevi za vodu i otpadne vode često su praćene neugodnim mirisima. Možete ih očistiti tako da ih redovno perete kipućom vodom pomiješanom s malo sode bikarbone.

Kako spriječiti miris pri prženju?
Sagorevanje masti i neprijatan miris možemo sprečiti uz pomoć obične šargarepe. Stavite 3-4 okretaja u mast. Pluta u ulju djeluje jednako dobro.

poboljšana svijeća
Dovoljna je sasvim obična svijeća, samo prekrivena cimetom. Sve što vam treba je nekoliko kriški cijelog cimeta i gumene trake da držite svijeću na mjestu. Nakon toga, sve što trebate učiniti je zapaliti i osjetit ćete divnu aromu.

Štaviše, ideja se čini divnom.

kanta za smeće
Da biste spriječili neugodne mirise, pospite malo sode bikarbone u kantu. Brzo uklanja mirise i teški zrak iz prostorije.

životinja
Ako u stanu imate kućne ljubimce. Možete brzo i jednostavno ukloniti mirise iz kreveta za životinje i mačke tako što ćete posipati sodu bikarbonu po krevetu, pričekati 15 minuta, a zatim usisati. Gaziranu vodu možete koristiti i kao toalet za životinje. Prilikom mijenjanja posteljice za mačke, pospite malo sode vode na dno prije nego što dodate posteljicu za mačke.

krzneni kaput
Može se staviti u ormar. Ako želite da ga ove sezone održite u savršenom stanju, evo kako se lako možete riješiti neugodnih mirisa. Jednostavno očistite četkom posutom sodom bikarbonom.

Sofe, kreveti, sofe i ostali tapacirani namještaj
Baš kao i vaš kaput, sodu bikarbonu možete koristiti za dezodoriranje tapaciranog namještaja. Samo poprskajte (najbolje filtrirano kroz sito), ostavite da odstoji najmanje 15-20 minuta, a zatim usisajte. Miris će nestati kao da ga nikada nije bilo.

Cijeli stan je svjetlucao i mirisao
Omekšivači takođe mogu učiniti da vaši plutajući ili PVC podovi ponovo zablistaju. Dovoljno ga je dodati u toplu vodu umjesto uobičajenog sredstva za čišćenje podova. Izgubljeni sjaj se trenutno vraća. Osim toga, očekujte da će cijeli stan biti ispunjen divnim mirisima.

Domaći osvježivač zraka može spriječiti muhe
Znamo lakši i jeftiniji način za stvaranje sjajnog mirisa koji će vam sigurno poštedjeti glavobolju.
Potrebno:
10 kapi vašeg omiljenog eteričnog ulja (po mogućnosti eukaliptusa, lavande, peperminta)
1 kašika sode bikarbone
500 ml destilovane vode
Prazan i čist sprej
Način pripreme:
Pomiješajte vodu sa sodom bikarbonom i sipajte u bocu s raspršivačem. Dodajte eterično ulje, zatvorite bocu i dobro protresite. Zatim samo prskamo tamo gde želimo da pomirišemo u prostoru.

Nema više mirisa u kanalizaciji
Ako vam odvodi uvijek smrde kada promijenite pritisak, isprobajte ovaj sjajan trik. Postavljanje mirisnih toaletnih tableta na vaše odvode ne samo da će osigurati lijep miris, već će i tvari u tabletama osigurati da se vaši odvodi ne začepe.
Prva pomoć kod drenažnog mirisa: Sipati 2 paketića noću. Prašak za pecivo preko noći stoji u odvodu, a ujutru ga samo isperemo jakom mlazom vode. Možete uzeti nekoliko slobodnih dana.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)