IMATE LI OVE BIJELE MRLJE PO TIJELU?Evo zašto se javljaju i šta one znače

Ove bijele mrlje najčešće se pojavljuju na vratu, a ako se ne liječe, mogu se proširiti po cijelom tijelu. Najčešće su uzrokovani padom imuniteta, pojačanim znojenjem, masnom kožom, sunčanjem te boravkom na vlažnim i toplim mjestima.

U nastavku vam donosimo savjete kako se riješiti ružnih mrlja na koži uz pomoć domaćih namirnica.
1.Probiotici

Nanesite obični jogurt ili probiotike bez šećera na zahvaćeno područje, ostavite da se osuši i isperite kožu. Ponovite ovaj postupak nekoliko puta dnevno.

2.Jabučni ocat
Pomiješajte jednake dijelove vode i jabučnog octa i natopite komadić vate. Utapkajte zahvaćeno područje kože vatom i ostavite da se osuši. Ponovite postupak kad god je to moguće. Djelotvoran je protiv gljivičnih oboljenja.

3.Ulje čajevca
Pomiješajte jednu žlicu maslinovog ulja i 5 do 7 kapi eteričnog ulja čajevca u posudi. Smjesu nanesite na zahvaćeno područje kože komadićem vate i ostavite na koži cijelo vrijeme dok ste kod kuće.

4.češnjak
Prerežite češnjak na pola i obje polovice nanesite na kožu zaraženu gljivicama. Sok od češnjaka će malo peckati, ali to je normalno. Ostavite da djeluje oko 20 minuta, a zatim se istuširajte.

5.Kurkuma
Pomiješajte kurkumu u prahu s nekoliko kapi vode i nanesite pastu na zahvaćeno područje kože. Ostavite da djeluje oko 30 minuta, zatim se istuširajte.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top