Začin koji uklanja loš kolesterol iz arterija: otčepljuje krvne žile i sprječava bolesti srca i moždani udar!

Poznat kao “kralj biljaka”, bosiljak je visoko cijenjen kao snažan antioksidans i učinkovit prirodni antibiotik. Ova drevna i visoko cijenjena biljka bogata je ljekovitim fitonutrijentima. Ovaj grmoliki jednogodišnji začin uzgaja se posebno zbog svojih ljekovitih listova i sjemenki.
Ova biljka najbolje uspijeva u toplim tropskim uvjetima. Postoji više od 60 poznatih sorti bosiljka, općenito podijeljenih u tri široke kategorije: slatki bosiljak, ljubičasti bosiljak i grmoliki bosiljak.
Bosiljak se lako održava i na otvorenom i u zatvorenom prostoru. Cvjetne pupove treba redovito orezivati ​​kako bi se potaknuo gušći rast i razvoj novih mladica. Preporuča se rezati odmah ispod lišća na dugim, tankim stabljikama.
Svježi bosiljak ima slatku, zemljanu aromu i nije samo ukusan, već je i hranjiv. Izvor je vitamina K koji je neophodan za zgrušavanje krvi, a samo dvije žlice bosiljka sadrže 29 posto preporučenog dnevnog unosa ovog vitamina.
Bosiljak također sadrži vitamin A i beta-karoten, koji su snažni antioksidansi koji štite stanične membrane mnogih organa, uključujući krvne žile, od oštećenja slobodnih radikala. To pomaže u sprječavanju oksidacije kolesterola u krvi, čime se smanjuje rizik od ateroskleroze, bolesti srca i moždanog udara.
Biljka je bogata i drugim vitaminima i mineralima kao što su željezo, kalcij, magnezij, vitamin C i kalij. Ima antibakterijska svojstva i flavonoide koji štite DNK.

Ljekovita svojstva bosiljka su:
Djeluje kao snažan antioksidans.
Prirodna antibiotska svojstva, posebno u kombinaciji s češnjakom, čine jedan od najjačih prirodnih antibiotika.
Pročišćava krvne žile i učinkovito uklanja LDL kolesterol iz arterija.
Osim toga, bosiljak se koristi za prevenciju i liječenje raznih zdravstvenih problema, uključujući glavobolje, proljev, zatvor, kašalj, parazite, bradavice, bolesti bubrega i još mnogo toga.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top