Uncategorized

OPORAVLJA PLUĆA, LIJEČI BRONHITIS I ČISTI SINUSE:Evo kako trebate koristiti korijen ove biljke

Korijen hrena se bere u kasno predzimskom razdoblju, nakon što led ubije lišće. U tom periodu novi korijen hrena može se nabaviti na tržnici. Važno je odabrati novi korijen koji je tvrd poput kamena, bez znakova izdanaka ili slabosti.
Treba izbjegavati korijen hrena zelene boje jer je obično vrlo vlaknast i težak. Također, stari, prezreli ili veći korijeni hrena često su žilavi i lošeg okusa.
Nakon kupovine, hren treba pohraniti u papirnatu vrećicu i staviti u hladnjak gdje će moći stajati 6-9 mjeseci. Sjeckani hren može se odmah nabaviti u trgovinama tijekom cijele godine.
Važno je koristiti svježi hren jer dugotrajno stajanje ili mljevenje može smanjiti njegovu snagu. Međutim, hren se može pomiješati s jabučnim octom i čuvati u hladnjaku u dobro zatvorenoj posudi, zadržavajući svoju svježinu. No, treba naglasiti da se sirovi hren treba konzumirati kontinuirano jer gubitkom svježine i kuhanjem gubi svoju učinkovitost i okus.
Hren za sinuse je poznat kao jedno od najboljih prirodnih rješenja. On može pomoći u čišćenju sinusa od nakupljenih sekreta, smanjujući rizik od infekcija. Mješavina hrena može se uzimati oralno ujutro i poslijepodne kako bi se oslobodili sinusi.
Također, hren se preporučuje u liječenju bronhitisa i drugih respiratornih bolesti zbog svojih iskašljavajućih svojstava. Za to se može koristiti različiti recepti, poput mješavine s medom i vodom, ili čaja od hrena.
Uz to, hren se može koristiti i protiv kašlja, bolesti pluća te astme, pripremajući različite formulacije poput sirupa ili čaja koje se uzimaju oralno.
Važno je napomenuti da se prije upotrebe hrena u terapeutske svrhe treba posavjetovati s kvalificiranim zdravstvenim stručnjakom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)