Uncategorized

SAVRŠENU TIRKIZNU BOJU ZA JAJA DOBIĆETE UZ POMOĆ JEDNOG POVRĆA: Potpuno prirodan način bez kapi hemije

Evo kako da na prirodan način dobijete tirkiznu boju za jaja.
Tirkiznu boju je najteže dobiti, a ako ste do sad pokušali sve načine da ofarbate jaja u ovu nijansu, a niste uspjeli, vrijeme je da isprobate ovaj potpuno prirodan način farbanja. Ljubičastim kupusom možete ofarbati jaja za Uskrs i dobiti jedinstvenu boju.

Za 10 jaja je potrebno:
1 glavica crvenog kupusa
4 kašike al*oholnog sirćeta

Priprema:
Isjeckajte crveni kupus. U šerpu sipajte 5 šolja vode i dodajte isjeckani kupus, pa pustite da ključa 30 do 45 minuta. Ostavite kupus da se potpuno ohladi, pa ga izvadite iz vode. U vodu u kojoj se kuhao kupus dodajte 4 kašike al*oholnog sirćeta i dobili ste boju za farbanje jaja. Stavite jaja u duboku šerpu ili pleh, važno je da budu razmaknuta, a zatim ih prelijte dobijenom bojom. Jaja izvadite iz boje nakon sat vremena ako želite svjetliju boju, a ukoliko vam se sviđa jarka tirkizna, onda ih ostavite da odstoje u boji 2 sata. Potrebno je da prevrnete jaja na drugu stranu na svakih pola sata kako bi boja bila ravnomjerna.
U početku ćete dobiti ljubičastu boju, ali ne brinite, magija nastaje tek kasnije i kada izvadite jaja iz boje iznenadiće vas prelijepa tirkizna boja. Ukoliko želite, možete jaja vezati gumicom za tegle, kako biste dobili zanimljive šare. Kako izgleda cijeli postupak, pogledajte u videu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)