RECEPT ZA TRILEĆE: Slatkiš zbog kojeg svi drugi kolači padaju u zaborav

0

Sastojci:
3 jaja
Pola čajne čaše šećera
1 čajna čaša brašna
1 paket praška za pecivo
1 pakovanje vanile
Za karamel sos;
5 kašika šećera
1 kašika putera
100 ml tečne kreme
Za zaliti biskvit;
3 kašike šećera
1 čaša vode Mlijeko
100 ml tečne kreme
Za gore navedeno;
Pola čaše mlijeka
1 pakovanje šlaga

PRIPREMA:
Započnimo naš desert pravljenjem naše biskvita. Da biste to učinili, jaja i šećer stavite u odgovarajuću posudu za mikser i umutite ih mikserom dok ne postanu bijeli i pjenasti.
Dodajte brašno, prašak za pecivo i vaniliju tako što ćete ih prosijati i nastaviti da mutite mikserom dok se sastojci ne izmešaju.
Svaki dio naše četvrtaste tepsije namazamo puterom. Posuda za pečenje koju koristim je mala četvrtasta posuda za pečenje veličine 22*22 cm.
Nakon što smo nauljili testo za torte izlijmo u pleh i ostavimo da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 170°C oko 30 minuta.
Dok se naš kolač peče, pripremimo naš karamel sos. Stavimo šećer u šerpu, prvo na jaku, a zatim na laganu vatru, povremeno protresajući tiganj, dok se šećer potpuno ne otopi. Ako u vašem šećeru ima grudvica, možete ga pomiješati drvenom kuhačom.
Nakon što se šećer otopi i poprimi konzistenciju karamela, dodajte puter i ostavite da se otopi brzo miješajući pjenjačom.
Nakon što se naš puter otopi, dodamo našu tečnu pavlaku i nastavimo sa stalnim mešanjem. Kuhajte još 5 minuta na laganoj vatri dok se ne zgusne. Stavimo naš gotov karamel sos u posebnu posudu i ostavimo da se ohladi.
U međuvremenu, izvadimo naš pečeni kolač iz rerne i sačekamo da se pojavi prva temperatura oko 10 minuta.
Da navlažimo našu tortu, u činiju stavite šećer, mlijeko i tečnu pavlaku i miješajte dok se šećer ne otopi.
Uz pomoć čačkalice napravimo rupe na našoj torti, prelijemo je mliječnom smjesom i ostavimo da odstoji dok se potpuno ne upije.
Odvojimo 1 kašiku šlaga koji smo pripremili umućenim sa mlekom, a ostatkom namažemo našu tortu i ravnomerno premažemo.
Našu tortu prelijemo potpuno ohlađenim karamel sosom i dobro ga namažemo alatom za mazanje torti.
Na kraju šlag koji smo rezervisali za dekoraciju stavimo u kesu za stiskanje, povlačimo tanke linije u intervalima i oblikujemo ga čačkalicom. Poslužimo naš gotov desert nakon što ga ostavimo da odstoji 4-5 sati. Prijatno.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)