Uncategorized

Sijaće kao nove: Operite zavjese s ova 3 sastojka i bićete mirni mjesecima

Uskoro će proljetno pranje zavesa, pa evo jednog korisnog trika.
Zavjese su jedan od najljepših i najvažnijih ukrasa koji većinu stanova i kuća čine toplim domom. Često daju završnu tačku uređenju enterijera, a u zavisnosti od materijala, boja i modela svakom prostoru daju dašak stila i elegancije.
Osim estetske, zavese imaju i praktičnu ulogu jer pružaju toplotnu izolaciju, zaštitu od sunca i neželjenih pogleda.
Većina se odlučuje za bijele zavjese koje upotpunjuju draperijama u drugim bojama i uzorcima. S vremenom požute, zbog raznih faktira. Na njima se, kao i na svakoj drugoj tkanini, nakupljaju mirisi, prašina, ostaci smoga i masnoća, pa je korisno znati kako im vratiti prvobitni sjaj.

Zavese su osjetljiva tkanina pa je važno znati da ih oprerete, a mi evo trika koji će nakon nanošenja izgledati kao da ste ih upravo kupili.
Potrebno je:
–1 tableta aspirina
–1 kesica praška za pecivo
–1 merica tečnog deterdženta

Postupak:
Skinite zavjese i stavite ih u mašinu, između slojeva stavite jednu tabletu aspirina. U pregradu za pranje sipajte kesicu praška za pecivo, a u pregradu za pretpranje sipajte dozu tečnog deterdženta. Uključite mašinu na program za zavese, a ako vaš model nema tu opciju, jednostavno je postavite na pranje na 30 stepeni i smanjite brzinu centrifuge.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)