Uncategorized

SVAKO JUTRO SE BUDITE SA ZAČEPLJENIM NOSOM, A NISTE PREHLAĐENI:Evo šta može biti uzrok

Često se budite sa začepljenim nosom iako niste prehlađeni, ne patite od alergija i sigurni ste da zrak u sobi u kojoj spavate nije suh? Pitate se što se događa i kako se toga riješiti. Uzrok može biti – hrana.
Naime, ako ste kasno pojeli obilan obrok ili ste jeli začinjena jela ili kiselo voće, to može utjecati na disanje.
Kriva je često često gastroezofagealna refluksna bolest (GERB ili GORD), odnosno, kiselina koja, dok ležite, putuje tamo gdje ne treba – prema vašem nosu i sinusima.
Ovoj bolesti sklone su pretile osobe, trudnice, pušači i oni koji uzimaju određene lijekove. Ovo stanje izaziva, vrlo lako, post-nazalni sekret. U prijevodu, sluz se iz vašeg nosa slijeva u grlo. Uz začepljen nos, manifestira se i kroničnim kašljem, kao i osjećajem zategnutosti u gornjim dišnim organima.
Osim spomenutih simptoma, s vremenom možete osjetiti i znakove poput bolnog gutanja, pojačanog lučenja pljuvačke, gubitka težine, neugodnog zadaha, suhoće u ustima i bolova u grudima.
Zato, da biste se riješili začepljenog nosa ujutro, liječite refluks.
Za početak, slijedite jednostavna pravila: Nemojte jesti pred odlazak na spavanje, izbjegavajte alkohol, kiseline, masnu i začinjenu hranu, piše B92.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)