Uncategorized

ČOKOLADNE LAZANJE…ukusan desert bez pečenja

Sastojci
Kolačići – ovaj recept se pravi od Oreo keksa.
Maslac – puter se koristi za postavljanje podloge od mrvica kolačića.
Krem sir – koristite visokokvalitetni, punomasni krem ​​sir. Za najbolje rezultate koristite krem ​​sir Philadelphia. Možete ga zamijeniti i visokokvalitetnim mascarponeom.
Šećer – koristite šećer u prahu; nemojte koristiti granulirani šećer jer će smjesa kreme postati pjeskasta.
Krema – koristite punomasnu pavlaku za šlag.
Čokoladni puding – možete ga zamijeniti i pudingom od vanile.

PRIPREMA:
Pripremite podlogu od mrvica kolačića. Upotrebite mašinu za obradu hrane da zgnječite kolačiće dok ne nalikuju sitnim mrvicama (pogledajte napomene o receptu u nastavku za savjete ako nemate procesor za hranu). Uzmite malo mrvica kolačića i ostavite ih sa strane. Ovo ćete kasnije koristiti za ukrašavanje torte prije serviranja. U ostatak mrvica dodajte otopljeni puter. Utisnite ovu smjesu na dno staklene posude za pečenje. Čuvajte u frižideru dok pripremate slojeve kreme i čokoladnog pudinga.
Za pripremu kreme umutite krem ​​sir, 250 ml šlaga i šećer u prahu dok ne stvore mekane pjene. Nanesite kremu na podlogu od kolačića i vratite posudu u frižider.
Pripremite čokoladni puding prema uputama na pakovanju. Ostavite da se ohladi. Kada se puding ohladi, premažite ga preko prvog sloja kreme. Puding možete učiniti kremastijim tako što ćete u njega umutiti 50 g mekog putera. Preostali šlag umutiti i namazati preko pudinga.
Pospite tortu izmrvljenim kolačićima i ostavite u frižideru nekoliko sati pre rezanja i serviranja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)