Uncategorized

NANESITE OVA 2 SASTOJKA NA RERNU I OSTAVITE PREKO NOĆI: Ujutru će vas dočekati blistavo čista

Trik koji uklanja masnoću bez hemije i ribanja
Čišćenje rerne je jedan od kućnih poslova koji skoro svi mrze, ali šta ako vam kažemo da rerna može biti čista bez previše muke?
Ako ste odlučili da sami očistite svoju rernu i imate vremena za to, ali ne želite da koristite jake hemikalije možda upravo imamo odgovor za najbolje domaće sredstvo za čišćenje rerne!
Čišćenje rerne s dva kućna sastojka – sodom bikarbonom i sirćetom može biti vrlo efikasno, ali samo imajte na umu da će vaša rerna biti van upotrebe preko noći.
Soda bikarbona se pomeša s dovoljno vode da se dobije pasta za mazanje (biće vam potrebna velika količina ove mešavine da pokrije sve ivice rerne), a zatim se poprska sirće. Budite sigurni, kada se ovaj proces završi, ostaće vam blistavo čista rerna, prenosi Jutarnji.
Čišćenje rerne sodom bikarbonom i sirćetom:
Posebno izvadite sve rešetke iz rerne, plehove i uklonjive dijelove radi čišćenja.
U posudi pomIJešajte sodu bikarbonu i vodu dok ne dobijete pastu za mazanje.
Pastu rasporedite po svim ivicama rerne, ali NE po grijačima.
Ostavite rernu preko noći za najbolje rezultate.
Obrišite vlažnom krpom kako biste uklonili što više sode bikarbone.
Bocom s raspršivačem poprskajte sirće po unutrašnjosti rerne. Doći će do reakcije i lagano se zapjeniti. Nakon toga ponovo obrišite vlažnom krpom.
Za čišćenje rešetki rerne možete upotrebiti sličnu metodu – jednostavno ih namažite sodom bikarbonom i poprskajte sirćetom. Pričekajte da se zapeni i zatim potopite u vruću vodu nekoliko sati. To će ukloniti svu masnoću i prljavštinu koja se zatim može lakše oribati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)