Uncategorized

ZVUČI ČUDNO, ALI JE ISTINITO: Evo šta OBLIK NOSA govori O VAMA! Svima je pogodilo

Nubijski nos: Karakteristika nubijskog nosa leži u njegovoj dužini, s gotovo ravnim mostom i širom bazom koja se blago spušta prema dolje. Osobe s ovakvim nosom često se opisuju kao znatiželjne i radoznale. Poznate su po optimizmu, simpatičnosti i sposobnosti traženja rješenja za probleme.

Grčki nos: Nazvan po skulpturama grčke antike, grčki nos obično je uske dužine i ravnog profila. Ljudi s ovakvim nosom često su rezervirani, ne vole biti u središtu pozornosti i preferiraju praktičnost i odanost. Često im je teško izražavati svoje osjećaje i smatraju se povučenima.

Kukasti nos: Kukasti nos podsjeća na oblik ptičjeg kljuna i često se povezuje s kreativnošću i požrtvovanošću. Osobe s ovakvim nosom često su odlučne, brane svoja uvjerenja i spremne su riskirati kako bi ostvarile svoje ciljeve.

Izbočen nos: Slično kukastom nosu, izbočen nos zakrivljen je od nosne kosti do vrha. Osobe s ovakvim nosom često se smatraju odlučnima, dobro su povezane sa svojim radom i vješte su u organizaciji.

Dugmasti nos: Kratki nos koji izgleda nježno naziva se dugmasti nos. Osobe s ovakvim nosom često su spontane u svojim odlukama, ali to može iritirati druge. Često su jake volje i determinirane u postizanju svojih ciljeva.

Ravan nos: Ovaj oblik nosa čest je u Aziji, s malo ravnijim mostom i širim nosnicama. Osobe s ravnim nosom obično su temperamentne i strastvene, ali mogu postati vrlo ljute ako se s njihovim strpljenjem igra.

Konkavan nos: Nos s malim lukom na nosnoj kosti naziva se konkavan nos. Osobe s ovakvim nosom često su velikodušne i spremne pomoći drugima. Međutim, zbog svoje osjetljive strane lako mogu biti povrijeđene.

Nakrivljen nos: Iako možda nije laskav naziv, nos s nakrivljenim mostom često se povezuje s ljubaznim karakterom. Osobe s ovakvim nosom često su ugođene i empatične te se smatraju odličnim prijateljima ili partnerima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)