Ovo SU NAJGORI VOĆNI SOKOVI KOJI SU OPASNI ZA ZDRAVLJE: Obavezno pogledajte šta piše na njima

0

Da li su voćni sokovi opasni i da li su zaista zdravi? Za mnoge voćni sokovi mogu biti dobra opcija, ali pojedini voćni sokovi su krivci za povećanje šećera u krvi, ali i težine.
Jednu vrstu voćnog soka trebalo bi izbjegavati, naročito svakodnevni unos, kako biste izbjegli prikrivene skokove šećera, ali da biste održali kilažu.
Džesi Fejder, trener i dijetetičar, otkrio je koji voćni sok treba eliminirati iz ishrane jer negativno utiče na težinu i povećava razinu šećera u krvi. Fejder je otkrio da sve vrste vještačkih aromatiziranih sokova (poznatih po tome što su puni šećera) treba izbjegavati.
U šarenom svijetu voćnih sokova, postoji ogromna raznolikost koja mami naše nepce. Od klasične pomorandže i jabuke do egzotičnih mješavina, ovi napici često nude zgodan način da dobijete dozu vitamina i osvježenja. Međutim, nisu svi sokovi napravljeni na isti način. Neki, prepuni dodanih šećera i bez vlakana, mogu povećati nivo šećera u krvi i potencijalno dovesti do gojenja.
“Voćni sokovi s vještačkom aromom s velikim količinama dodanih šećera su najgori jer dovode do gojenja i skoka šećer u krvi. To obično uključuje stvari poput voćnog punča, limunade, havajskog punča, voćnih koktel sokova itd. Ovi voćni sokovi sadrže vrlo malo voća, ako ih uopšte ima”, kaže Fejder.
On dalje dodaje da su ovakvi sokovi puni boja, sastojaka, šećera i kalorija. Ove stvari ne samo da će povećati šećer u krvi, već mogu dovesti do gojenja tokom vremena ako se konzumiraju svakodnevno.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)