Uncategorized

Odmrznite šoferšajbnu za nekoliko sekundi: Uradite ovo i nećete više cupkati oko kola

Temperatura u minusu donosi nevolje vozačima, i to dok još i ne sednu u auto. Pomoću ovog trika ćete brzo odmrznuti šoferšajbnu.
Prvo uključite grejanje. To će pomoći da lakše odledite stakla. Ventilatore smanjite na minimum i usmerite prema šoferšajbni. Ne zaboravite to da uradite kako stakla ne bi pukla zbog razlike u temperaturi. Ne morate da kupujete sprej za odmrzavanje stakla. Napravite ga sami od vode i alkohola. Sipajte ih u bocu s raspršivačem u srazmeri 2:1, odnosno dve trećine alkohola i jednu trećinu vode i tom mešavinom poprskajte zaleđena stakla. Za nekoliko sekundi led će da omekša, pa ćete ga lako ukloniti. Neće biti potrebe ni da se smrzavate dugo napolju ni da ga stružete.
Ako imate tečnost za pranje stakla (prozora), pomešate njega sa alkoholom umesto vode, u istoj razmeri. Efekat će biti još bolji.
Odličan i jednostavan način prevencije smrzavanja šoferšajbne na automobilu je prebacivanje kartona ili starog peškira preko stakla. Tako ćete sprečiti nastajanje debelog sloja leda.
Zaleđena stakla nikako ne pokušavajte da odledite vrućom vodom, kako ne bi popucala. Dok su stakla zaleđena, nemojte paliti brisače jer postoje velike šanse da se oštete, pošto su i oni zalepljeni za led, a grebanjem mogu oštetiti i šoferšajbnu. Takođe, ne stružite led oštrim predmetima iz istog razloga.

najzena.rs

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)