Uncategorized

OVU BILJKU ZOVU BOŽIJI DAR: Raste svuda, čak i zimi, a mnogi su zaboravili njene čudotvorne moći

Lijek je za mnoge bolesti i probleme sa kojima se ljudi suočavaju svakodnevno
Biljku rusu ili Marijinu travu još zovu i milost Gospoda, Božji dar, korijen za oči ili zlatni korijen. Sve nam ovo govori koliko je ova biljka cijenjena i poštovana. Međutim, danas mnogo manje nego prije zato što je farmaceutska industrija „protjerala“ sve vrijedne ljekovite biljke.
Ova biljka raste na tarabama, potpornim zidovima, obroncima šuma. Može se pronaći i tokom zimskog perioda, a iz njenog korijena i stabljike, kada se ubere, teče narandžasti sok.
Moć i ljekovitost ove biljke je u tome što ona može da stvara crvena krvna zrnca, čisti jetru i žuč, dobra je za hemoroide, a ako imate zujanje u ušima a ne znate mu uzrok onda je ova biljka za vas.
Ona otklanja kurje oči i bradavice i spriječava maljavost ruku, lica i nogu kod žena.
Za upotrebu se koristi cijela biljka, sviježa ili osušena. Može da se koristi i za spoljašnju a i za unutrašnju upotrebu, u zavisnosti koje oboljenje treba da se liječi.
Jedna ravna kašičica osušene ruse staviti u 1/4 litra vrele vode, ostaviti da odstoji 15 minuta, procijediti pa popiti u laganim gutljajima. Čaj se može koristiti i za spoljašnju primjenu kod promjena na koži, tipa lišajeva. U zavisnosti od oboljenja čaj piti najduže 14 dana od 1 – 2 šolje dnevno, piše Stil.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)