Uncategorized

POMIJEŠAJTE LIMUN, MED I BIJELI LUK I P0PIJTE POSLIJE JELA: Moćni Eliiksir Od 3 Sastojka Čisti Krvne Sudove (VIDEO)

Bijeli luk se ne koristi samo za kuhanje, nego je od davnina poznat kao prirodan lijek koji pomaže kod prehlade i gripa, ali i smanjuje rizik od razvoja dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti.
Posebno bogat vitaminom C, B6 i kalijumom. Pored toga, sadrži i vitamine A, K, folat, i dosta minerala kao što su gvožđe, magnezijum, fosfor, cink i selen. Limun je takođe prepun vitamina C, ali i vlaknima i raznim korisnim biljnim jedinjenjima. Ovo voće smanjuje rizik od srčanih bolesti i moždanog udara, a utiče i na mršavljenje, anemiju… Treći sastojak ovog eliksira je med, koji isto ima raznovrsna ljekovita svojstva. Pomaže kod alergije, nesanice, kašlja, zapušenog nosa…
Kada spojite ove tri namirnice dobijate moćan prirodni napitak koji će vam pomoći da riješite mnoge probleme, piše Stvarukusa.rs.

Sastojci:
4 glavice bijelog luka
6 komada limuna
200 g meda

Priprema:
Očistite bijeli luk i odvojite čenove. Limun prvod dobro operite sodom bikarbonom, pa isijecite na kriške. I luk i limun sameljite, pa pomiješajte sa medom. Sipajte smjesu u teglu i ostavite nedjelju i po dana na toplom i mračnom mjestu. Nakon toga možete da koristite. Razmutite jednu kašiku u 50 ml vode i popijte 15 minuta nakon jela.
Takođe, preporuka je i da pijete više vode.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)