Uncategorized

JEDNOSTAVNO RJEŠENJE JEDNOG OD NAJČEŠĆIH BOLOVA: Pomoću Limuna Rješite Bolove U Vašim Koljenima! (RECEPT)

Bol u koljenu je čest problem i može uticati na ljude svih dobi. Može biti uzrokovan iznenadnom ozljedom, ili nekim drugim uvjetom kao što je artritis. Liječenje će varirati ovisno o uzroku.
Iznenadna bol u jednom od koljena obično ne mora značiti da trebate vidjeti svog liječnika, već je možete riješiti sa jednostavim prirodnim lijekovima kao što je ovaj sa limunom.

Sastojci:
– 1-2 limuna
– susamovo ulje

Priprema i korištenje:
Izrežite limun na male komadiće.Stavite komade u pamučnu krpu i umočite u toplo susamovo ulje. Stavite krpu na zahvaćeno koljeno 5 do 10 minuta. Učinite to dva puta dnevno dok bol ne nestane u potpunosti.

Napomena:
Pijenje soka od jednog limuna razrijeđenog u čaši tople vode u ranim jutarnjim satima na prazan želudac je također korisno za ovaj problem.
Limun je bogat izvor vitamina i minerala, kao što su vitamin C, A, B1, B6, magnezij, pektin, folna kiselina, fosfor, kalcij i kalij.
Visoka količina kalcija i vitamina C pomaže u održavanju i poboljšanju zdravlja kostiju i sprječava bolesti povezane sa kostima kao što su osteoporoza, reumatoidni artritis i upalni poliartritis.
Susamovo ulje se koristi kao iscjeljujuće ulje već hiljadama godina. To je prirodno protu-upalno sredstvo.
Susamovo ulje se apsorbira brzo i prodire kroz tkiva u samu srž kosti. Ono ulazi u krvotok kroz kapilare i cirkulira.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)