STAVITE KAP OVE TEČNOSTI U VODU I PREBRIŠITE KUĆU: 10 dana nećete videti prašinu – TRIK KOJI SE KORISTI U MUZEJU

0

Trik koji se koristi u muzeju za uklanjanje prašine možete da koristite i vi, sve što treba da uradite je da glicerin stavite u kantu sa vodom i prebrišete kuću
Ako vam je dosadilo da svaki drugi dan brišete prašinu ili ste jedna od onih osoba koja stiže da kuću očisti samo vikendom, onda probajte stari muzejski trik. Donosimo vam 5 načina na osnovu kojih možete kuću očistiti sa glicerinom:

Blistavo čisti podovi
Da biste brzo i efikasno očistili prljave podove, samo dodajte nekoliko kapi glicerina u kantu sa vodom.

Rešite se prašine na duge staze
Da biste to uradili, dodajte malo glicerina u posudu sa vodom. Pokvasite krpu tom vodom i prebrišite površine. Prašinu nećete videti najmanje 10 dana. Ova metoda čišćeja se koristi u muzejima.

Uklanja fleke sa odeće
Par kapi glicerina stavite na fleku i isperite sve sa vodom u koju ste dodali malo soli. Da biste uklonili fleku od čaja, kafe ili čokolade, samo napravite smesu od glicerina i soli, nanesite na fleku i nakon pola sata operite fleku.

Pravilno održavaje kožni nameštaj
Ukoliko ste kožni nameštaj izgrebali, samo ga prebrišite pamučnom krpom koju ste umočili u glicerin. Ponovite postupak dva do tri puta.

Prozori
Pomešajte glicerin i etil alkohol u razmeri 1:10 i ovom smesom prebrišite prozore. Dugo vremena ni prašina, ni prljavština neće narušiti čistoću vaših prozora.

STIL

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)