Uncategorized

BELI ČUPAVCI SA KOKOSOM POPUT RAFAELA…

Sastojci:
250 gr brašna
100 gr šećera
150 ml mleka
150 ml ulja (zejtina)
3 jajeta
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
Preliv:
200 gr bele čokolade
200 ml mleka
150 gr margarina (ili putera)
150 gr kokosovog brašna

Priprema:
Penasto umutite jaja, šećer i vanilin šećer u dubljoj posudi. Ovoj masi dodajte ulje i mleko pa kratko umutite. Sipajte brašno i prašak za pecivo pa sa mikserom na najmanjoj brzini sve sjedinite.
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pleh u kojem ćete peći kolač podmažite uljem i pospite brašnom. Sipajte smesu i stavite da se peče u rerni. Nakon 25 minuta kolač je gotov. Izvadite ga i ostavite da se ohladi.
Pripremite preliv. U šerpicu sipajte mleko i margarin pa stavite da se zagreje pa isključite ringlu. Dodajte čokoladu i mešajte dok se čokolada ne otopi. Sačekajte 10-ak minuta da se preliv malo ohladi.
Isecite kolač u plehu na kocke željene veličine. Uzmite jednu po jednu kocku pa ih umočite u belu čokoladu, ravnomerno sa svih strana. Natopljene kocke slažite na jedan poslužavnik. Ponovite postupak sa ostatkom kolača.
U duboki tanjir ili činiju sipajte kokosovo brašno. Svaku kocku uvaljajte ravnomerno u kokos pa je odložite na posebnu tacnu. Sačekajte da se beli čupavci malo ohlade a zatim ih poslužite. Ove snežne kocke sa kokosom divno se slažu sa toplom kafom. Prijatno 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)