Apsolutni najmoćniji lijek iz prirode: Kod nas raste kao korov,a topi bubrežne kamence, čisti krv i jača željezo

Zanima vas koja su svojstva ljekovitog bilja koprive? Saznajte kod kojih bolesti kopriva ima iznimno ljekovito djelovanje i kako se konzumira.
Ljekovito bilje kopriva je jedna od najučinkovitijih ljekovitih biljaka. Njena najveća pogodnost je to što ju je lako posaditi, ali i naći u prirodi. Svi njeni dijelovi imaju ljekovita svojstva – stabljika, lišće, korijen i cvijet. Riječ je o biljci koja je u drevnim vremenima bila izrazito cijenjena. Abbe Kuenzle, švedski znanstvenik, kaže da bi kopriva odavno nestala s lica zemlje, kad više ne bi imala žalce. Naime, upravo zato bi ju životinje i insekti pojeli.

Primjena koprive kao lijeka
Ljekovito bilje kopriva je najbolje za čišćenje i poboljšanje krvi, a pozitivan učinak ima i na gušteraču te pomaže snižavanju razine šećera u krvi. Riječ je o biljci koja liječi upale urinarnog trakta te potiče rad crijeva. Upravo zato se koprivu preporučuje za proljetno čišćenje organizma.
U narodnoj medicini se čaj od ljekovitog bilja koprive koristi kod bolesti jetre i žuči te kod poremećaja sna. Učinkovito je i kod tumora slezene, čireva, bolesti pluća i grčeva u trbuhu. Čaj je potrebno biti četiri tjedna, ali ga nemojte zakuhati jer će to uništiti njegove dragocjene sastojke. Možete popiti jednu čašu čaja od koprive dnevno tijekom cijele godine. On ima blagotvorno djelovanje i kod virusnih i bakterijskih infekcija.
Ako patite od manjka željeza u organizmu i često se osjećate umorno i bezvoljno, kopriva je odlična pomoć! Ona sadrži puno željeza te se uspješno primjenjuje u slučajevima anemije. Nakon određenog perioda korištenja ljekovitog bilja koprive, primijetit ćete željene promjene u vašem organizmu.

Izvor:novi.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top