Uncategorized

BOSANSKO TIJESTO ZA DOMAĆE KORE:Svima uspijevaju iz prve, TANKE I PROZIRNE, A NE PUCAJU I NE KIDAJU SE

Bosanska hrana je možda najpopularnija po najljepšem bureku i pitama, koje su među najboljim opcijama kada se trebamo počastiti nečim slasnim. Ipak, da biste napravili pravu bosansku pitu, morate vanjski koru napraviti po pravoj recepturi bosanskih domaćica.
Glavna stvar pri postavljanju vanjskog sloja je produžiti ga tako da bude praktički jednostavan, ali da se ne razdvaja ili trga. Ako se dobro pridržavate recepture i ciklusa gotovosti, uz taman ćete dovoljno truda napraviti nadjeve poput najiskusnijih domaćica. Od ovih radnji dobit ćete dvije obloge.

Učvršćenja:
500 g brašna
300 ml vode
2 žličice soli
malo ulja

Planiranje:
U zdjelu stavite brašno, posolite i brzo sve zalijte vodom. Učvrstite i masirajte tijesto rukom dok ne dobijete smjesu gotovo bez brašna ili neravnina. Tijesto podijelite na dvije jufke i ostavite da odstoji 15 minuta. Izvadite smjesu pokretnom iglom na debljinu od oko 1 cm. U lim za pečenje stavite žlicu ulja, premažite i stavite koru. Prelijte još jednom žlicom ulja i premažite cijelu vanjsku stranu te ponovite interakciju s naknadnim premazom. Proslijedite ih da predstavljaju 20 minuta. Na stol stavite besprijekornu pamučnu ukrasnu podstavu na koju ćete raširiti kožice. Premjestite tijesto na stol. Na prvom mjestu, počnite pružati vanjsku stranu od središta s dvije ruke. Pokušajte delikatno razvući tijesto vršcima prstiju kako ga nenamjerno ne bi probušili vrškom prsta. Raširite što je više moguće po stolu dok ne postanu oskudni i praktički jednostavni. Punite ih nadjevom po želji. Podignite ukrasni namaz i zgužvajte zatvarače pokrova s ​​ciljem da dobije pravokutni oblik, a zatim ukrasnom podlogom pomaknite pitu. Rukama ga uvijte u oblik potkove, a zatim ga na tom mjestu nježno premjestite na podmazan lim za pečenje. Ponoviti tehniku ​​uz naknadno prekrivanje i zagrijavanje 15-20 minuta na 180 stupnjeva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)