Mnogi prave 1 grešku kada mijese tijesto: Evo kako da je izbjegnete i napravite nikad mekša i ljepša peciva

Postoji mnogo recepta koji nas uče kako da napravimo mekano tijesto koje će da uspe čak i ako niste iskusni u kuhanju, ali pročitajte i koje su to greške koje dovode do toga da tijesto ne uspije, a dešavaju se i najboljima.

1.Kvasac
Neiskusne domaćice često stavljaju previše kvasca kada mijese tijesto. Vodite računa o tome jer to kvari ukus peciva, a može da se desi i da počne da se mrvi. Upotrebite tačnu količinu kvasca koja je navedena u sastojcima.

2.Vrijeme
I najmanje kašnjenje utiče na ukus peciva ili hleba. Ako tijesto ostane 20 minuta duže nego što bi trebalo, ono se neće ispeći dobro.

3.Ulje
Nemojte da zaboravite da stavite ulje u tijesto. Neki vjeruju da tako peciva, hleb… brže postaju bajati i da se lakše mrve, ali to nije tačno. Ulje čini tijesto boljim i ukusnijim.

4.Brašno
Nemojte odmah da dodajte cijelu količinu brašna u testo. Ono se dodaje postepeno kako bi mogli da ocenite da li je testo dobro.

5.Gluten
Prilikom kupovine brašna obratite pažnju da li sadrži dovoljno glutena, jer je on odgovoran za spajanje sastojaka. Nizak procenat glutena dovodi do činjenice da je potrebno više brašna, a onda vam testo definitivno neće uspeti, piše Stvar ukusa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top