RADIT ĆE B0LJE I IZGLEDATI KAO NOVA: Uz ova dva sastojka očistite mašinu i veš će uvijek blistati

0

Čišćenje mašine za veš mnogima je stran pojam – nekima jer misle da nemaju potrebu za tim, a nekima jer jednostavno ne znaju kako je očistiti.
Kao i svi kućanski aparati, i mašina za veš treba čišćenje koliko god to neobično zvučalo. Ona se također troši i prlja korištenjem – deterdženti za mašinu ne isperu se do kraja pa ostaju skoreni ostaci koji se pjene tijekom sljedećeg korištenja pa je moguće neadekvatno ispiranje veša.
No, znate li kako je najbolje očistiti mašinu za veš? Mnoge kombinacije za čišćenje kruže internetom, ali ova je posebna i drugačija. Moramo priznati da je trik zaista čudan, ali s obzirom na to da dolazi od stručnjakinje za lakše i brže čišćenje, trebalo bi mu dati šansu, piše Den Garden.
Iako na tržištu postoji mnogo rješenja za čišćenje mašine, od kojih mnoga koriste grube sastojke, tiktokerica @annalanier2 osmislila je alternativno, prirodno rješenje s predmetima koje vjerojatno već imate u svojoj kuhinji i kupaonici.
Naime, potreban vam je jedan limun i pasta za zube. Limun presijecite na pola i stavite u sredinu pastu za zube. Ubacite ga u bubanj mašine. Pastu također nanesite na unutrašnjost vrata mašine. Ovo potpuno uništava neugodne mirise u mašini, veš će biti bolje opran, a staklena vrata se neće magliti, već će i ona biti sjajna kao da je mašina tek kupljena. Dodatna preporuka je da gumu u unutrašnjosti mašine očistite sodom bikarbonom i octom. Upalite neki kraći program pranja na otprilike 15 minuta.
Ovo pomaže zato što je zubna pasta pomalo abrazivna, pomaže u uklanjanju plijesni, a kiselina u limunovom soku je prirodno antibakterijska i profesionalna u uklanjanju prljavštine i bakterija. Rezultat je svježa mašina s blistavom mentom.
Mnogi korisnici bili su oduševljeni ovim prirodnim rješenjem za čišćenje, te su se čudili kako i ranije nisu čuli za njega. “Kao prvo, nisam ni znala da se moja mašina također mora oprati”, napisala je jedna korisnica. “Ovo djeluje odlično, hvala što ste to podijelili!”, dodala je druga.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)