OVU BILJKU M0RATE DA IMATE U KUĆI: Čisti otrove iz vazduha, čuva od alergija i proizvodi kiseonik

0

Osim što je vrlo dekorativna, ova biljka je i prepuna lekovitih svojstava
Reč je o vrsti kaktusa koji pripada porodici Asparagaceae, a vodi poreklo iz tropske zapadne Afrike.
Svekrvin jezik, naziv po kojem je ova biljka poznata, jeste zimzelena višegodišnja biljka koja se uzgaja kao dekorativna u našim krajevima.
OSim ovog naziva ova vrsta kaktusa je poznata i kaosanseverija i indijsko pero.
Ne zahteva preteranu negu pa je idealna za radne prostore, ali i za početnike što se tiče samog gajenja kada su sobne biljke u pitanju. Dugovečna i izdržljiva biljka koja dobro podnosi i loše uslove.

Evo nekoliko razloga zbog kojih biste trebali da je imate u svojoj kući:
Proizvodi kiseonik

Ona prednjači kada je proizvodnja kiseonika u pitanju. Može da proizvede mnogo veću količinu u odnosu na sve ostale biljke.
Dekorativnog izgleda
Na debelim uspravnim listovima pronalazimo sve nijanse zelene, od najsvetlije, gotovo žute, do duboke, tamne zelene boje.
Kako da naučite dete da vas sluša: Izgovaranje ovih 5 rečenica sigurno pomažu!
Smanjuje zagađenost vazduha
Daje doprinos borbi proptiv zagađivača vazduha u stanu. Osim ugljendioksida, ona može da apsorbuje benzen, formaldehid, ksilen i toluen. Poznati eksperiment koji je provela NASA 1989. pokazao je da kućne biljke s većom površinom listova bolje čiste vazduh, a svekrvin jezik upravo je jedna od takvih biljaka.
Odlična je u borbi protiv alergija
Biljke koje stvaraju kiseonik i smanjuju količine ugljen dioksida i upijaju štetne hemijske spojeve i gasove sigurno smanjuju i rizik od nastanka alergija. Umanjuju pojavu alergena koji se nalazi u vazduhu. Ukoliko patite od alergija, kada ovu biljku stavite u sobu, olakšanje ćete primetiti gotovo odmah.
Zaštitnička energija feng šuia
Prema ovom verovanju, kad svekrvin jezik stavite na pravo mesto, ona donosi zaštitničku i čistu energiju prostorije. U feng šuiju zašiljene biljke odlične su za borbu protiv negativne energije, ali moraju da busu na nekom manje prometnom mestu, a navodno su najbolji uglovi, i to jugositočni ugao prostorije, južni ili istočni.
Lako se održavaju
Ako vas ništa od navedenog nije navelo da se odlučite za kupovinu ove biljke, onda će poseldnja činjenica. Ova biljka se vrlo lako održava, pa će biti odličan izbor i za one kojima ne ide od ruke čuvanje biljaka. Ona može da bude na suncu, u potpunom hladu i bez direktnog sunčevog svetla, a može da preživi i bez vode.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)