Uncategorized

SAMO ISKUSNE DOMAĆICE ZNAJU DA SE PVC VRATA ČISTE UZ POMOĆ OVE VOĆKE: Oribaće svu MASNOĆU i FLEKE za tren oka

Čišćenje kuće može biti zahtevan posao, a svaka domaćica zna koliko im samo brisanje prozora i vrata oduzmima vremena. Kako je u većini domova danas ugrađena pvc stolarija, ona zahteva dodatnu negu jer platika brzo požuti i lako upija masnoću.
Hemikalije koje uklanjaju i najupornije mrlje kao da nikakav uticaj nemaju na pvc. Zbog toga su brojne domaćice krenule u potragu za alternativnim metodama čišćenja. Jedno od njih je i sok od limuna. Sve što je potrebno jeste da iscedite jedan limun direktno na vrata, na onim delovima gde je plastika promenila boju ili gde se isprljala. Sačekajte da deluje 3-5 minuta. Nakon toga uzmite krpu od mikrofibera i istljajte njom. Kada se mrlje uklone, uzmite pamučnu vlašnu krpu kako biste uklonili tragove limunovog soka. Može u tu svrhu koristiti i običan kuhinjski ubrus.
Ukoliko želite da pojačate efekat čišćenja, limunov sok možete pomešati sa solju, zajedničkim delovanjem ukloniće i najupornije fleke koje su se nataložile na vašim pvc vratima. Isti postupak možete primeniti i na pvc prozorima.
Ukoliko baš žečlite da budete temeljni možete dodati i nekoliko kašika belog sirćeta i naravno srazmernu količinu vode. I na kraju najlakši fizički posao čišćenje. Za odmoriti od svakodnevnog stresa i promišljanja kako preživeti sa malim budžetom čistite stolariju i odmarajte.

(Espreso/Srećna Republika)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)