Uncategorized

KAKO SPRIJEČITI KLIJANJE KROMPIRA? Jednostavan trik uz koji ga možete čuvati mjesecima

Poznato je da proklijali krompir nije dobar za jelo, odnosno za zdravlje, pa vam predstavljamo najjednostavniji mogući način da to spriječite
Krompir je namirnica koja bi trebalo da se čuva na suhom i tamnom mjestu, poput podrum ili garaže, ali nemaju svi mogućnost da pravilno skladište krompir. Ako se krompir nalazi na svetlom i vlažnom mjestu, on počinje da klija i brzo gubi svoju čvrstu teksturu i prepoznatljiv ukus. Ali postoji jednostavan način kako ćete to spriječiti, a potrebna vam je samo jedna jabuka, prenosi Lifehacker.
Sve što treba da uradite je da u svoju gajbicu ili vreću s krompirom dodate jednu jabuku i to u sredinu. Jabuka proizvodi i ispušta etilen, prirodni gas koji sprječava nastanak korena i proklijavanje krompira. Međutim, jabuke takođe utiču na prebrzo sazrijevanje drugog voća i povrća pa ih treba čuvati dalje od njih.
Krompir koji se čuva s jabukom ostaje čvrst i bez klica čak i nakon osam nedjelja, za razliku od krompira koji se čuva bez jabuke; a oni su „uglavnom mekani, naborani i tužnog izgleda.“ Zato dodajte jabuku i krompir će vam mnogo duže trajati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)