Uncategorized

OBLOG KOJI IZVLAČI SAV BOL IZ TIJELA: Provjeren lijek za reumu, išijas, giht i artritis…

Ernst Gunther je njemačko-američki kralj sirove hrane, a ujedno je i autor knjige” Živjeti bez bolesti” u kojoj postoji niz recepata na prirodnoj bazi, a među njima je i jedan za liječenje artritisa, gihta, išijasa, reume, kao i ostalih upalnih stanja zglobova i kostiju, prstiju na rukama, kukovima, petama i u koljenima.
Lijek o kojem se govori u ovome tekstu se sastoji od obloga koji se stavljaju na bolna mjesta i to baš direktno na mjesto na kojem se bol najviše i osjeća. (Tekst se nastavlja ispod)
Sve što vam je potrebno za ovaj recept, tj. za obloge je krompir, crveni luk i sjemenke lana.
Punu kašiku sjemena lana stavite u 2.3 decilitra vode i tako kuhajte tu vodu sa lanom oko 10 minuta, sve dok sjemenke ne naprave škrobastu masu. Nekoliko komada krompira operite i izrendajte zajedno sa korom, a izrendajte i srednju glavicu crvenoga luka, a kada se voda lanenim sjemenjem ohladi, dodajte krompir i luk i sve dobro izmiješajte, Višak tečnosti koja ostane, iscijedite i odstranite.
Ako imate bolove u prstima ruku ili nogu ili su problemi u petama, smjesu stavite u neke stare rukavice ili čarape, navucite na ruke ili noge, te preko toga navucite najlonsku kesu, da tečnost ne bi curila okolo. (Tekst se nastavlja ispod)
Međutim, ako je riječ o drugim dijelovima tijela kao što su leđa, kičma, rebra, kukovi, koljena. Naš je prijedlog da smjesu prvo stavite na čistu gazu, zatim da tu gazu stavite na bolno mjesto, a zatim sve to dobro zamotajte zavojem, ali ne previše čvrsto, tek toliko da se gaza ne može pomicati, a da opet krv normalno cirkuliše.
Obloge treba držati na bolnim mjestima tokom noći, kada se miruje, a ujutro skinuti obloge, smjesu baciti a dijelove tijela oprati toplom vodom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)