Uncategorized

K0RA OD LUKA POMAŽE KOD VISOKOG PRITISKA: Čini čuda u borbi za zdravlje, dodaju se samo 2 jeftina sastojka

Osobe koje imaju visok krvni pritisak, sigurno već znaju koliko je bitna pravilna ishrana, a posebno da se smanji unos soli i masna hrana.
Od narodnih “lijekova”, savjetuje se čaj od kore crnog luka, koja sadrži važne vitamine i minerale, piše- Advertisement –
Pored vitamina C i E, magnezijuma, kalijuma i gvožđa, u kori crnog luka ima i rutina, koji jača krvne sudove. Uz njega, za pripremu napitka protiv visokog pritiska koriste se i šipurak i borove iglice. U šipurku ima sličnih materija kao u kori crnog luka, ali su tu i vitamini grupe B, fosfor, mangan, limunska i jabučna kiselina, kao i eterična ulja.
Ovaj plod se koristi za poboljšanje metabolizma, ali i za “čišćenje” vena, bubrega i bešike.
Borove iglice se koriste u preventivi kardiovaskularnih bolesti, kao i u terapiji angine pektoris i aritmiije. Tinktura i le od ovih dragocenih zimzelenih listića pomažu protiv holesterola i u jačanju krvnih sudova.
Za pripremu napitka potrebno vam je: 2 kašike lukovine i isto toliko šipurka, kao i pet kašika borovih iglica. Prelijte ovu mješavinu litrom vode i stavite da provri. Smanjite temperaturu, poklopite sud i kuhajte desetak minuta na tihoj vatri. Kad se ohladi, procijedite i pijte po pola litra dnevno. Pijuckajte polako tokom čitavog dana.
Trećeg dana se kuha nova tura i tako treba nastaviti puna četiri mjeseca.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)