Uncategorized

Domaći sirup od kupine: Odličan za krvnu sliku, čisti organizam, ublažava bolove, jača kosti..

Biljka kupina slatka je i zdrava prirodna poslastica. Hranljive materije koje ona sadrži veoma su značajne za naš organizam. Pre svega, jednom obiluju antioksidansima koji kompletno čiste organizam od toksina. Kroz ove bobice unosimo i značajne količine brojnih minerala. Tako našem telu dajemo gvožđe, kalijum i magnezijum, koji su pravi dar prirode sakriven u kupinama. Osim njih, one su bogate vitaminom C i E, koji im daju sladak i blago kiselkast ukus.
On će ojačati vaše telo, ojačati imunitet i preventivno delovati kod različitih bolesti, a veruje se da ovo ukusno voće ima i moćno antikancerogeno dejstvo
Zašto je sirup od kupine dobar za zdravlje?
Odličan za krvnu sliku i srce

Jedna čaša ovog soka sadrži skoro 700 mg kalijuma. To je fenomenalan prirodni lek za kompletan kardiovaskularni sistem. Naročito je preporučljivo piti sok od kupine za anemiju, jer se i pored kalijuma u njemu nalazi gvožđe.
Jača imunitet bolji od suplemenata
Ono što je odbrambenom sistemu vašeg organizma preko potrebno jesu folati. U pitanju je vitamin B9, koji se teško pronalazi u većim količinama kada su namirnice u pitanju. Međutim, ovo voće je prepuno preko potrebnih materijala. Čak 108 mikrogramafolata nalazi se u jednoj čaši.
Čisti organizam od toksina
Ovo ukusno voće sadrži velike količine antocijana, jakog prirodnog antioksidansa. Zanimljivo je kako upravo on daje tim bobicama karakterističnu tamnu boju. Stoga se može koristiti kupinov sirup za detoksikaciju celog organizma, što će sprečiti pojavu brojnih oboljenja.
Sjajan protiv upala
Vitamin C je takođe zastupljen i do celih 90 mg u 2 dl ovog napitka, što praktično predstavlja 100 posto dnevnih potreba! Pomoći će u saniranju upala, ali sačuvaće i elastičnost kože, tetiva i krvnih sudova.
Ublažava bol i smanjuje obilne menstruacije
Kupine su prirodni saveznik svih žena, naročito kad su problemi tokom ciklusa. Tada se često mogu javiti bolovi i grčevi koji su zaista neprijatni, a neretko i jaka krvarenja. Ukoliko pijete ovaj napitak lišićete sebe tih pojava, jer on povoljno utiče na krv, kao i na samu matericu.
Eliminiše dijareju i opstipaciju
Sok od kupina je neprikoosnoven u rešavanju problema rada creva. Veoma brzo hidrira ceo organizam i reguliše rad digestivnog trakta, a već nakon jedne čaše ovog napitka osetićete poboljšanje. Osim toga, efikasan je i protiv zatvora, kao i nadutosti donjeg dela stomaka
Jača kosti i sprečavaju osteoporozu
Već smo spomenuli da ovo voće sadrži kalcijum, a poznato je kako je u pitanju mineral koji je preko potreban za rast, razvoj i čuvanje koštanog tkiva. Sa sigurnošću možemo reći kako je ovaj napitak među najboljim domaćim lekovima za ovaj naziv. Stoga slobodno pijte sok od kupine za zdravlje kostiju i izbeći ćete osteoporozu, a ako ste pretrpeli lom, pomoći će vam u bržem zaceljenju.
Prevencija raznih oblika raka
Priroda je puna raznih biljki koje mogu pomoći u zaštiti od raka, ali iu samom liječenju ove opake bolesti. Obzirom kako sadrži vitamin C, kao i flavonoide, preporučujemo da pijete sok od kupina protiv raka debelog creva. On efikasno čisti sve toksine iz digestivnog trakta, a zahvaljujući svojim antikancerogenim svojstvima sprečava rast i dalji razvoj malignih ćelija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)