Uncategorized

DA LI IH SE SJEĆATE: Jugosloveni su ih izmislili, danas ih cijeli svijet voli!

Prije nekoliko godina na newyork-škoj sedmici mode zablistala je modna kuća Lacoste s kolekcijom koja je imala za cilj asocirati na tridesete godine i jet-set u opuštenoj atmosferi na teniskom terenu.
I zaista su u Lacosteu postigli cilj, publika je u New Yorku oduševljeno pozdravila njihove nove kreacije za proljeće i ljeto, ali je bilo zanimljivo vidjeti kako su reagovali domaći trendseteri i
ljubitelji “krokodilića” pogotovo kada se omiljena životinja pojavila na – “borosanama”. Vjerovali ili ne, skupa modna marka ponudila je obuću od platna u bijeloj i crnoj verziji koja je čista kopija papuča prema kojima naše “zrelije” generacije najverovatnije gaje određene predrasude.
Od sprdačine do hita “Borosane” su svojevremeno nosile uglavnom ugostiteljske radnice ili žene koje su na poslu puno vremena provodile na nogama.
Te poznate papuče već jako dugo nismo vidjeli u domaćim prodavnicama “Borova”; djevojke: da li ste vi među onima koje će skupo platiti obuću kojoj smo se nekad nepravedno smijali?
Izvor: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)